avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte munca pentru sofer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte munca pentru sofer

Buna seara
Daca un sofer este angajat carte de munca ,cu salariul minim pe economie si 8 ore pe zi , este corect sa fie platit numai 2 ore pe zi in zilele in care atat lucreaza ? Sau e mai corect sa i se faca contract de munca cu 2 ore pe zi ? Iar in zilele cand nu lucreaza si face cerere de fara plata este corect ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 1 Aprilie 2014
De ce se lucreaza 2 ore/zi si nu 8 ore/zi asa cum este mentionat in c.i.m.?
Pentru ca nu are curse .Si am intrebat cum e corect si legal ,daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns !
Multumesc
Corecte sunt ambele situatii:
- fie se modifica durata timpului de munca la 2 ore/zi

- fie angajatorul are obligatia sa respecte prevederile art.164 alin.,3 C.mun., si anume:
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca 8 ore pe zi gbranzoi gbranzoi In cazul unui contract de munca cu norma intreaga de 8 ore pe zi, angajatul lucreaza doar 5 ore pe zi cu salariul corespunzator celor 5 ore, angajatorul nu ii ... (vezi toată discuția)
Raspundere pentru angajatii care stau acasa cand nu sunt proiecte cristidragu1 cristidragu1 Buna ziua, reprezint o mica firma de constructii. Avem 2 angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata, dar acestia nu lucreaza la firma in fiecare ... (vezi toată discuția)
Contract de munca gbranzoi gbranzoi Un salariat are contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata, 8 ore/zi si un salariu lunat brut 1600 lei. In cursul unei luni, conform pontajului ... (vezi toată discuția)