avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Un salariat are contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata, 8 ore/zi
si un salariu lunat brut 1600 lei. In cursul unei luni, conform pontajului lucreaza variabil 7 ore intr-o zi, 8 ore in alta, 4 ore, 5 ore, 0 ore, etc, Din pdv al salariului se calculeaza la numarul de ore lucrate.
Este corect avand in vedere ca el atat este prezent la locul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 17 Februarie 2017
Adica cum este prezent la munca si in pontaj apare 4 ore, 5 ore, 0 ore, etc. ???
pai nu prea se "pupa' modul cum a fost incheiat contractul individual de munca si modul cum se face plata.
Contractul de munca, fiind incheiat pe 8 ore/zi, adica 40 de ore/saptamana, el trebuie sa aiba numarul de zile lucratoare din luna respectiva.
Daca lucreaza asa cum ati spus, dpdv al contractului de munca nu este ok.
gbranzoi a scris:

...
Este corect avand in vedere ca el atat este prezent la locul de munca?



Art.164 C.mun.
....
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere pentru angajatii care stau acasa cand nu sunt proiecte cristidragu1 cristidragu1 Buna ziua, reprezint o mica firma de constructii. Avem 2 angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata, dar acestia nu lucreaza la firma in fiecare ... (vezi toată discuția)
Contract de munca 8 ore pe zi gbranzoi gbranzoi In cazul unui contract de munca cu norma intreaga de 8 ore pe zi, angajatul lucreaza doar 5 ore pe zi cu salariul corespunzator celor 5 ore, angajatorul nu ii ... (vezi toată discuția)
Carte munca pentru sofer bubby bubby Buna seara Daca un sofer este angajat carte de munca ,cu salariul minim pe economie si 8 ore pe zi , este corect sa fie platit numai 2 ore pe zi in zilele in ... (vezi toată discuția)