Eu nu contrazic pe nimeni ci doar incerc, impreuna cu dv, sa clarificam.
Chiar daca art. 254 si urmatoarele din Codul muncii nu s-ar aplica asociatiilor de proprietari avand in vedere ca acest se refera la salariatul vinovat, presedintele nefiind salariat ci mandatat... noi, in asociatiile de proprietari, fara a neglija celelalte legi, ne ghidam in primul rand dupa legea 230/2007. Si iata ce prevede:
Art. 32. - (2) Pentru neîndeplinirea atribuţiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv preşedintele asociaţiei de proprietari, răspund personal sau în solidar, după caz, în faţa legii şi a proprietarilor pentru daunele şi prejudiciile cauzate proprietarilor în mod deliberat.
Asa ca, asociatia fiind amendata de ITM, aceasta amenda este un prejudiciu adus proprietarilor. Asa ca presedintele poate fi tras la raspundere in mod direct atat de membrii asociatiei cat si in instanta, exact in baza art. 32(2) din legea 230/2007.
Si nu se pune problema transferarii de catre instanta a sanctiunii din sarcina asociatiei in sarcina presedintelui. Eu, ca proprietar interesat sa se aplice corect legislatia, pot sa-l actionez in judecata pe presedintele care a platit amenda din banii asociatiei si i-a repartizat pe llista de plata sa-i rrecupereze de la proprietari. Mi-a adus un prejudiciu si am dreptul sa-l actionez in judecata, sa solicit instantei sa-l oblige sa-mi plateasca o suma... Nu solicit instanteui sa-i transfere lui amenda primita de asociatie, dar asta se va intampla cand instanta-l va obliga la plata unor daune, despagubiri, cheltuieli...