avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suprafata utila a unui apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suprafata utila a unui apartament

Buna ziua.
Am auzit de curand o varianta cum ca balconul din propria locuinta nu se ia in calcul la cota parte indiviza....este adevarat?
Sa zicem ca la radet, un apt fara balcon plateste cat are ca si suprafataa totala, iar un alt apartament, care are si balcon, plateste suprafata totala din care scade balconul.... va rog, lamuriti-ma!!#-o
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:14, 4 Aprilie 2014
balconul inchis si usa de la camera desfiintata duce automat la cresterea suprafetei utile a apartamentului.
Adriantot a scris:


Da, astazi de 1 aprilie, poate fi adevarat. Dar de maine trenbuie sa lasam pacalelile. Un balcon ramane balcon (deschis ori inchis) pana la desfiintare sa.
Desfiintarea poate avea loc atunci cand se demoleaza balconul dar poate insemna desfiintarea balconului si atunci cand se inchide la exterior si se darama peretele camerei ce da in balcon, marindu-se astfel suorafata camereu.


Conform normelor tehnice in vigoare nu este asa, dar dvs sunteti liber sa tineti cont de lege sau nu..

In momentul in care se constuieste un bloc, daca avem 2 apartamente identice, unul cu un balcon, altul cu un "balcon inchis":
- Planul va fi diferit - pentru unu va aparea ca balcon, iar pentru celalalt ca simpla incapere
- Suprafata utila va fi diferita

Nu trebuie sa va aduc mai multe argumente pentur ca sunt suficiente, insa retineti:
- Conform legii, suprafata utila a unuia apartament nu include balcoanele si lodgiile.

Nu se fac specificatii suplimentre daca sunt inchise sau deschise. Aceste aspecte nu sunt relevante din pct de vedere legislativ. Tehnic doar unul din ele este balcon, iar pentru cel de-al doilea caz nu este, iar conform legii, suprafata utila include si acea extensie a camerei.

Faptul ca un balcon inchis este considerat ca parte din suprafata utila, rezulta tocmai din aceste motive - el nu mai este considerat balcon.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun w_v_w_v w_v_w_v Buna ziua In blocul unde locuiesc exista 3 scari unite.si 2 etaje fiecare. Primele 2 sunt in linie drepta iar cea de-a 3 scara este unita de cea de-a 2 ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor de incalzire rnrazvan rnrazvan Buna ziua, comitetul executiv al asociatiei a hotarat ca, pentru apartamentele care au scos fereastra si usa aferenta intre camera si balcon( evident balconul ... (vezi toată discuția)