avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului

Buna ziua,
Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza.
Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un raspuns in modul corect de calculare a acesteia.
Sunt niste diferende intre locatarii asociatiei si vrem sa fim pregatiti in daca se ajunge la judecata datorita pastrarii/recalcularii cotei parte indivize.
Daca cineva a avut de-aface cu asa ceva, rog detalii/contact.
Multumesc.
Puteti afla mai multe despre calculul CPI aici

www.avocatnet.ro/content/for...

aici

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
elga50, moderator
Pe google este simplu.
Doar ca legea are niste definitii interpretabile (spatii care nu fac parte din locuiinta de exemplu).
De aceea solicit asistenta "oficiala" (remunerata) nu doar link-uri de pe Google.
Multumesc, dar nu este deajuns:
"Cota-parte indiviza se calculeaza adunand toate suprafetele utile ale tuturor apartamentelor de pe scara dv. si impartind suprafata dv. utila la acest total."

Se stie ca balcoanele, boxele si terasele nu se includ in suprafata utila. Totodata exista in lege si mentiunea de "spatii cu alta destinatie" care se includ in cota parte indiviza.

Unele apartamente de la noi au in proprietate "terase" (nu balcoane!) care au fost trecute in contractul de vanzare ca spatiu util si in consecinta sunt luate in calcul la cota parte indiviza.

Sper ca am fost mai clar in veredea primirii unor raspunsuri mai la subiect.

Multumesc.
Pai daca aveti documente, acte de proprietate, acestea contin clar cota indiviza pentru fiecare apartament. Daca unele nu au trecuta cota va puteti orienta dupa cota celui de pe aceesi coloana.
Dar unele apartamente sufera modificari in timp prin desfiintarea unor pereti interiori si aceasta modifica suprafata utila. Daca modificarea au facut-o legal se gaseste in actele de proprietate iar asociatia si-a dat acordulpentru aceste modificari...
Sugestia mea (am sous-o de fiecare data) este sa renuntati la a va referi la cota indiviza cand repartizati cheltuielile si sa faceti repartizarea direct pe suprafata utila a fiecarui apartament.

Alte discuții în legătură

Recalculare cota - parte indiviza de proprietate perjaecaterina perjaecaterina Buna seara . Ma confrunt cu o situatie ce doresc sa o supun atentiei dvs.pentru un raspuns competent. Conform contractului de vanzare-cumparare apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Suprafata indiviza normator normator ce inseamna suprafata indiviza?, din ce se compune?, fata de acest criteriu se repartizeaza cheltuielile la asociatia de proprietari. Cu stima, Va multumesc. (vezi toată discuția)