avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INCHIDERE SOCIETATE COMERCIALA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INCHIDERE SOCIETATE COMERCIALA

Buna ziua ,

In anul 2008 am infiintat impreuna cu sotia o societate comerciala dar in anul 2009 am fost nevoiti sa-i suspendam activitatea datorita nerentabilitatii.As dorii sa stiu care sunt documentele si etapele de urmat pentru inchiderea societatii.

Va multumesc
puteti sa o inchideti, prin emiterea unei hotarari ale asociatilor ( in baza art 235 L31/1990) care va trebui depusa la Registru spre publicare in m. of. urmeaza un termen de opozitie de 30 de zile de la data publicarii, dupa care depuneti bilantul si balanta pe 0 si se va radia din Registrul Comertului.
Pentru a putea demara inchiderea societatii, trebuie sa reluati in primul rand activitatea (societatea sa nu mai fie suspendata).
In acest sens, veti depune o cerere la Registrul Comertului.


Durata intregii proceduri este de aproximativ 2-3 luni din momentul in care documentele din dosar sunt pregatite pentru prima etapa.

Dizolvarea voluntara si lichidarea voluntara, societate cu doi sau mai multi asociati:

Etapa 1

- Cerere de inregistrare a mentiunii
- Decizia AGA de dizolvare si – concomitent – de lichidare a societatii prin acordul unanim al asociatilor de impartire a activelor ramase, dupa plata creditorilor, intre asociati, cu mentiunea incetarii mandatului membrilor organelor de administrare/conducere (original)
-Daca este cazul:
- imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original)
- avize prealabile prevazute de legile speciale (ex. Agentia de mediu)
- Dovada achitarii taxelor legale (taxa judiciara de timbru in original, timbre udiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of. Partea a IV-a)

Etapa 2 – radierea

- Cerere de radiere
- Certificatul de inregistrare si anexele acestuia (original)
- Situatia financiara de lichidare
- Hotararea de repartizare a activelor societatii comerciale aprobata de asociati (copie)
- Certificat de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
- Imputernicirea persoanei desemnate sa indeplineasca formalitatile legale, daca este cazul, in original (imputernicire speciala in forma autentica, avocatiala, sau delegatie)
- Dovada achitarii taxelor (taxa judiciara de timbru in original, timbre judiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of. Partea a IV-a daca este cazul)

.Dizolvarea si lichidarea voluntara a societatilor cu mai multi asociati, cu numire a lichidatorului

Etapa 1

- Cererea de înregistrare (in original)
- Hotararea AGA de dizolvare a societatii si de numire a lichidatorului
- Declaratia lichidatorului cum ca detine aceasta calitate (in original)
- Specimenul de semnatura al lichidatorului (in original)
- Dovada platii taxelor legale (taxa judiciara de timbru, timbrul judiciar, taxa de registru, taxa de publicare in M.Of. Partea IV)

Etapa 2

- Cerere de radiere (original)
- Situatia financiara de lichidare si proiectul de repartizare al activului (copie)
- Raportul lichidatorilor
- Certificatul de inregistrare cu anexele acestuia (in original)
- Certificatul de la Administratia Financiara din care rezulta ca nu exista datorii la bugetul de stat si/sau la contributiile sociale (copie)
- Dovada platii taxelor legale

Am omis sa va spun ca sotia apare in acte ca asociat unic iar eu ca administrator.Se modifica cu ceva actele ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare / lichidare sa corelia corelia O societate pe actiuni care nu si-a majorat capitalul social in 2007/2008 si de atunci nu mai functioneaza, nu are datorii, poate fi dizolvata/lichidata in mod ... (vezi toată discuția)
Proces verbal dizolvare srl cu doi actionari carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Are cineva un model de p.v. de dizolvare a unui SRL care are doi actionari ? Urmeaza si lichidarea. ... (vezi toată discuția)
Cerere de dizolvare meggy meggy buna ziua am o rugaminte mare cine ma poate ajuta cu un model pentru o cerere de dizolvare a unei socitatii comerciale in baza art. 237 alin.1 lit. c din Lg ... (vezi toată discuția)