avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rrecurs dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Rrecurs dosar penal

Buna, intr-un dosar penal in care a fost pronuntata decizia, am inteles ca se poate face recurs in termen de 10 zile. Recursul se face la direct la Curtea de Apel sau la tribunal ? Si inca o intrebare,dupa prevederile noului cod penal, la infractiunea de furt , art. 208 (vechiul cod) nu se poate merge pe impacarea partillor? Intradevar in prima instanta nu a fost prezent inculpatul si instanta a decis acordarea unei pedepse cu inchisoarea de 1 an si 6 luni. Ca si prejudiciu, undeva la 1200 lei. Se pot impaca partile si se inlatura raspunderea penala, am auzit acest lucru. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
dumutaadrianred, utilizator
Buna ziua!

Apelul se va depune la instanta care a dat hotararea (in cazul dvs. Tribunalul), Va puteti impaca pe noul cod si pe latura penala, deoarece se aplica legea mai favorabila.

Cu stima.
Multumesc, judecatoria a dat sentinta,deci la judecatorie se depune apelul. Un model de cerere de apel imi puteti oferi? Asa in mare, sa imi fac o idee. Si un articol pe care sa il invoc in cererea care va trebui sa o depun. Multumesc.
Pentru cerere va recomand sa va angajati un avocat. El va sti exact cum sa o redacteze in functie de cazul dvs.

Cu stima.
Iar intelegerea intre parti poate fi facuta la un cabinet notarial?
Sigur ca da. Acordul/Declaratia de impacare se va depune mai apoi la instanta la primul termen.

Cu stima.

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu daca pot sa plec in alta tara mriusrmg mriusrmg Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere Solutia pe scurt: Dosar penal nr. 1222/110/2018 Hot. 20.06.2018 În temeiul art.485 al.1 lit.a C.p.p, admite ... (vezi toată discuția)
Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Ora estimata: 08:30 complet: pamânări/incidente 2 tip solutie: ... COSTEL122 COSTEL122 Ora estimata: 08:30 Complet: Pamânări/incidente 2 Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 233 C. pen., rap. la art. 396 alin. 1, 2 ?i 10 ... (vezi toată discuția)