avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Invitatie la mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Invitatie la mediere

Buna ziua,
am primit ieri o invitatie la mediere( mai bine zis a primit sefu). Mediere este pe firma X. eu lucrez la firma Y.
la mediere s-ar putea sa nu ajunga seful. Ma pot duce eu la mediere? chiar daca nu sunt angajata la firma chemata la mediere?
imi trebuie o imputernicire?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 17:48, 3 Aprilie 2014
Asa este, @Birou_de_Mediator. Conform Legii 192/2006, in cazul semnarii contractului de mediere prin reprezentant, acesta trebuie sa detina mandat special.

Acest lucru poate fi comunicat in textul invitatiei (eu, cel putin, asa procedez), insa finalitatea informarii nu este intotdeauna aceasta, din pacate, si eu, personal, nu as impiedica participarea la informare a reprezentantului daca mandatul sau ar fi unul general. Mandatul special este cerut de lege doar pentru semnarea contractului, precum si pentru incheierea de acte de dispozitie, de tranzactii...

Pentru simpla participare la informare, parerea mea este ca un mandat general de reprezentare este suficient. Solutia ideala este cea a unui mandat special, in asa fel incat contractul sa poata fi semnat pe loc, daca partile accepta. Tocmai de aceea, eu previn invitatul, in asa fel incat sa aleaga singur cum prefera sa procedeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea prin avocat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti se poate face medierea prin avocat daca clientul nu se afla in tara? Ambele parti sunt plecate din tara si probabil doar avocatul sau avocatii ... (vezi toată discuția)
Mediere - habar nu am ce ma asteapta adela05 adela05 Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi!! Am incheiat un ctr de custodie cu o firma de la care am cumparat materiale de constructie. Eu am platit Marfa de ... (vezi toată discuția)
Delegatie avocat prezenta la mediere Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)