Buna ziua,
am primit ieri o invitatie la mediere( mai bine zis a primit sefu). Mediere este pe firma X. eu lucrez la firma Y.
la mediere s-ar putea sa nu ajunga seful. Ma pot duce eu la mediere? chiar daca nu sunt angajata la firma chemata la mediere?
imi trebuie o imputernicire?
Multumesc!
Asa este, @Birou_de_Mediator. Conform Legii 192/2006, in cazul semnarii contractului de mediere prin reprezentant, acesta trebuie sa detina mandat special.
Acest lucru poate fi comunicat in textul invitatiei (eu, cel putin, asa procedez), insa finalitatea informarii nu este intotdeauna aceasta, din pacate, si eu, personal, nu as impiedica participarea la informare a reprezentantului daca mandatul sau ar fi unul general. Mandatul special este cerut de lege doar pentru semnarea contractului, precum si pentru incheierea de acte de dispozitie, de tranzactii...
Pentru simpla participare la informare, parerea mea este ca un mandat general de reprezentare este suficient. Solutia ideala este cea a unui mandat special, in asa fel incat contractul sa poata fi semnat pe loc, daca partile accepta. Tocmai de aceea, eu previn invitatul, in asa fel incat sa aleaga singur cum prefera sa procedeze.