avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Am si eu o dilema.

Bunicii mei, ambii decedati au avut o casa (in Iasi). Ei au avut 2 copii: pe mama si pe unchiul meu (care nu are copii). Se pare ca in timp ce bunica inca mai traia, mama si unchiul meu au dat renuntare la mostenire (casa) in favoarea fratelui meu (care locuieste acolo, in acea casa). Eu nu am fost anuntata in acest sens. Am aflat doar dupa moartea bunicii de acest lucru. Se poate ataca in vreun fel acest act? Sunt foarte iritata pentru ca acest lucru s-a facut in deplin secret. Daca este vreo cale de atac, imi puteti recomanda un avocat bun (de preferat in Iasi)?
Cel mai recent răspuns: Raldum , utilizator 14:09, 4 Aprilie 2014
Dvs va mosteniti mama nu pe bunica sau corect spus e ca mama dvs o mosteneste pe bunica, nu dvs. Daca mama dvs e in viata, nu aveti nicio calitate sa solicitati vreun act sa sa dezbateti succesiunea dupa bunica.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
gi-jane2 a scris:

Dvs va mosteniti mama nu pe bunica sau corect spus e ca mama dvs o mosteneste pe bunica, nu dvs. Daca mama dvs e in viata, nu aveti nicio calitate sa solicitati vreun act sa sa dezbateti succesiunea dupa bunica.

Asa este.

Dar daca mama (si unchiul meu) a dat deja renuntare la mostenire (vorbesc strict de casa) pentru fratele meu, eu nu pot face nimic? E inatacabil actul asta acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine e de vina? notarul sau mostenitorul??? olteanu.adriana olteanu.adriana Subiectul este mai delicat; hai sa incep cu inceputul ...eu sunt infiata cu drepturi depline in Bucuresti; tatal meu natural a trait undeva la tara si a avut ... (vezi toată discuția)
Bună seara. mama mea a renunțat la partea ei de gradina ramasa ... Eumb Eumb Bună seara. Mama mea a renunțat la partea ei de gradina ramasa moștenire de la parinti in favoarea fratelui. Mentionez că in curte se afla o casa ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor razya2007 razya2007 Se poate anula certificatul de mostenitor din anul 1991 ? Este vb de bunicul meu care este decedat,in urma casatoriei au rezultat 2 copii ambii decedati ... (vezi toată discuția)