avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor pentru lucrari de arta
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor pentru lucrari de arta

Buna ziua!
Sunt artist plastic si doresc sa imi deschid magazin online pentru a-mi vinde lucrarile.

Imi pot vinde lucrarile (in forma concreta, nu doar conceptuala- adica tablouri, ceramica pictata, etc) doar in baza unui contract de drepturi de autor sau am nevoie neaparat de un PFA?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
nastase_ina, utilizator
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 20:56, 4 Aprilie 2014
Nu neaparat PFA.
Daca sunteti membru al unei forme asociative de creatori de arta, recunoscuta legal, puteti sa va inregistrati la Adm. Financiara, pe baza legitimatiei (certificatului) emis de acea asociatie ca "persoana fizica independenta" si sa primiti un Cod de Identificare Fiscala (CIF) pe baza caruia puteti emite facturi fiscale.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pictor,cum sa vand tablouri?? principessa60 principessa60 buna ziua.imi place sa pictez,si m-am gandit sa imbin utilul cu placutul.Vreau sa vand tablourile pe care le fac dar nu stiu cum si unde.Trebuie sa infiintez ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi autor pentru grafician. e corect tipul de contract? Mara011 Mara011 Buna ziua. Pot incheia cu o persoana fizica un contract de drepturi de autor pentru realizarea unor materiale de design grafic (poster, bannere online, ... (vezi toată discuția)
Reproducerea unei picturi este legala blati24 blati24 Buna seara , am o nelamurire in privinta reproducerii picturilor altor autori . Vin cu nelamurirea daca pot picta un tablou care a mai fost pictat de un alt ... (vezi toată discuția)