avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spatiu comercial inchiriat de pers juridica de la PF - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spatiu comercial inchiriat de pers juridica de la PF - ajutor va rog!

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri... Am un contract de inchiriere cu o pf de la care am inchiriat un spatiu comercial, care de fapt in acte este garaj, deoarece proprietarul nu si-a indeplinit obligatia de a obtine schimbarea de destinatie a spatiului din garaj in spatiu comercial.
Eu i-am achitat chiria pt ianuarie si februarie, luni in care nu am putut functiona datorita faptului ca nu am avut schimbarea aceasta de spatiu comercial. pe martie si aprilie am refuzat sa ii achit chiria pana in momentul in care nu obtine schimbarea de destinatie, care nici in prezent nu este obtinuta.
Intrebarea mea este urmatoarea................ luni proprietarul va primi o notificare de la avocata mea, cum ca are un debit la noi si este invitat sa discutam pentru a ajunge la o intelegere, datorita faptului ca nu si-a indeplinit obligatia, iar el prin contractul de inchiriere a facut inselaciune si mi-a dat spatiu comercial in inchiriere, in conditiile in care acel este garaj...
Acum, dupa notificarea primita ma gandesc ca proprietarul nu ma va mai lasa sa intru in spatiu sa mai iau bunurile ce le mai am acolo..
Intrebarea mea e urmatoarea... are proprietarul dreptul sa imi interzica accesul in spatiu? Si de asemenea, are el dreptul sa intre in spatiu, fara a fi si eu prezenta acolo??
Va roooog, e urgent!!!! Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:48, 5 Aprilie 2014
Din continutul intrebarii dumneavoastra rezulta faptul ca aveti angajata o avocata. Cel mai bine ar fi sa va consultati cu dansa.
M-am consultat, insa nu am inteles prea multe..... nu ma pricep la termeni legali etc... de aceea as dori daca se poate sa imi explice cineva mai pe intelesul meu... mersi frumos!
Nu are dreptul sa intre ori sa va taie accesul pana la rezilierea contractului. Despre cum se reziliaza contractul insa, nu stiu, ca nu l-am vazut.

Acuma, despre avocat: daca nu pricepeti, il schimbati; indiferent de limbaj, si inginerul si avocatul si medicul trebuie sa explice pe limba bebeficiarului si clientului si pacientului. Nu reuseste, il mai intrebati. Tot nu merge, il schimbati. Altfel riscati urmari pe care el vi le-a explicat dar dv. nu le-ati inteles. Si nu mai e raspunderea lui ca nu ati inteles si nhu ati spus asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord coproprietari (2/3) mirela.oprean mirela.oprean Pentru a schimba destinatia unui spatiu(garaj) in spatiu comercial trebuie sa am acordul tuturor coproprietarilor( cum se mentioneaza in certificatul de ... (vezi toată discuția)
Situatie fara precedent??? ajutor, va rog! selena1720 selena1720 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns... sunt intr-o situatie din care nu stiu cum sa ies, sau pe care nu stiu cum sa o rezolv.... Am consultat 2 avocati, care ... (vezi toată discuția)
Schimbare de destinatie tinaval11 tinaval11 Puteti sa imi spuneti pasii ce trebuie urmati in schimbarea destinatiei unui garaj in spatiu de productie? Sediul SRL-ului este pe casa de care e lipit si ... (vezi toată discuția)