avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Borderou achizitie cereale cod 4-4-13/c
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Borderou achizitie cereale cod 4-4-13/c

Buna ziua,
Am nevoie de un raspuns urgent ...
Borderourile de achizitie cereale cod 14-4-13c sunt deductibile fiscal?

Am citit ordinul 1027/2006 in care acesta spune ca borderou mai sus mentionat serveste ca document justificativ de inregistrare in contabilitate a valorii produselor cumparate .
legea 571/2003 spune la art 21 alin 4 litera b si f spune ca nu sunt deductibile cheltuielile neansotite de documente justificative .

Prin urmare trag concluzia ca cheltuielile insotite de acest bordeoru sunt deductibile fiscal.
Este corect?
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
Ciricam, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:13, 7 Aprilie 2014
Borderoul de achizitie, cod 14-4-13/c, pentru cereale si produse procesate din cereale este un formular cu regim special de tiparire, inseriere si numerotare asigurat de Compania Nationala "Imprimeria Nationala" folosit numai pentru achizitia de cereale si produse procesate din cereale, de catre persoanele prevazute la art. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata.

Acest document este folosit ca:
- document de inregistrare in gestiune a produselor cumparate;
- document justificativ de inregistrare in contabilitate a valorii produselor cumparate.

Se intocmeste in 3 exemplare si circula astfel:
- la gestiune, pentru semnarea de primire a produselor si intocmirea Notei de receptie si constatare de diferente - exemplarele 1 si 2;
- a compartimentul financiar-contabil - exemplarul 1;
- in carnet - exemplarul 2;
- la vanzatorul cerealelor - exemplarul 3.
Se semneaza de persoana care face achizitiile respective si de gestionarul care primeste marfa.

Mod de intocmire
Formularul cod 14-4-13/c trebuie sa contina un minim obligatoriu de informatii, astfel:
- cumparatorul: (denumirea unitatii; codul de identificare fiscala; numarul de inregistrare la ORC; sediul (localitate, strada, numar); judetul;
- seria; numar document;
- vanzatorul: nume, prenume, buletin/carte de identitate; seria; numar, eliberat/eliberata.
- denumirea, numarul si data (ziua, luna, anul) intocmirii formularului;
- numarul si data contractului; denumirea produsului; UM; cantitatea; pretul unitar; valoarea; suma platita; semnatura de primire a sumei;
- total (lei);
- datele delegatului cumparatorului: (nume, prenume, buletin/carte de identitate; seria; numar, eliberat/eliberata); mijloc de transport, numar;
- semnaturi: delegat cumparator; gestionar.

Formularul poate sa contina pe langa aceste date si alte elemente pe care societatea le considera necesare, respectiv date referitoare la calitatea produselor.

Baza legala:
Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1.027 din 19 iunie 2006 privind aplicarea prevederilor art. 3 alin. (3) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 12/2006 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei pe filiera cerealelor si a produselor procesate din cereale;
Ordinul ministrului Economiei si Finantelor nr. 3.512 din 27 noiembrie 2008 privind documentele financiar-contabile, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
legalmgm, utilizator
Bineinteles ca sunt deductibile fiscal, fiind considerate documente justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Borderou de achizitii cereale ernest ernest Am un SRL si cumpar cereale de la o persoana fizica ,trebuie sa folosesc Borderoul de Achizitii .OK. 1.Pot sa folosesc orice Bordereu de achizitii ... (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii 17pyd 17pyd As dori sa stiu la momentul emiterii unui aviz de insotire a marfii pe ce exemplar se pune viza de la financiar-contabilitate pentru confirmarea exactitatii ... (vezi toată discuția)
Fara factura fiscala margareta teodorescu margareta teodorescu Firma la care lucrez vrea sa achizitioneze arbusti pt gradina de la un producator local ce nu e pers juridica sau pfa ci are doar certificat de producator? ... (vezi toată discuția)