avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate dovedi sau demonstra o tulburare de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate dovedi sau demonstra o tulburare de posesie?

am un teren (capatul terenului) care a fost ocupat abuziv pe toata latimea si pe o lungime de 40m .Am reusit sa scap de cel ce la ocupat prin hotarare definitiva si obligatorie cu titllu executoriu ;am fost pus si in posesie ;Acum mai nou vecinul din laterala a intrat cam 1.5m pe mine ca zice ca asa stie el ca sunt hotarele( a intrat pe toata lungimea terenului de 180m) si din latimea de 8m nu mai am nici 6m in unele locuri :mentionez ca am cadastru de 14 ani si cred ca este si intabulat ca am vazut ca platesc si impozit pe terenul respectiv.VA rog ajutati-ma/=D>
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:14, 30 Aprilie 2024
Vorbiti cu el.
Chemati-l la mediator ca sa puteti discuta omeneste si sa nu va certati.
Daca nu va intelegeti ajungeti la judecata si se va face expertiza.
Tulburarea posesiei puteti sa o faceti facand plangere la Politie pentru a se constata si consemna situatia de fapt printr-un proces verbal.
Deasemenea puteti chema un Notar public pentru a face o incheiere de certificare fapte constatate direct de el sau printr-un expert
Pentru tulburarea posesiei cineva trebuia sa posede. Ar trebui sa va cultivati pamantul, sa-l ingraditi, dupa caz.
Sidaca ai vre-o trei ha teren trebuie sa-l ingradesti ca sa nu-l ocupe vecinul ? numai raspunsuri la plesneala dati d.na avocat
Nimic nu vă dă dreptul să fiți ireverențios. D-na avocat v-a răspuns corect însă d-voastră nu ați înțeles.
Dacă doriți să nu fiți tulburat în posesia d-voastră vă îngrădiți proprietatea, indiferent de suprafață.la fel cum vă încuiați ușa dacă nu doriți să vă viziteze hoții.Nimeni nu este dator și nu poate să cunoască limitele prop. d-voastră decât în cazul în care aceasta este îngrădită și se solicită, în caz de neînțelegere, stabilirea prin hotărâre jud. a întinderii dr. de proprietate, conform actelor pe care le dețineți. Tulburarea de posesie pe care o susțineți o puteți dovedi prin ștergerea semnelor de hotar (pe care nu le aveți , neavând gard)?Prin ce dovediți punctele toponimice care aparțin prop. d-voastră ?
P.S- telecomanda o folosiți pentru a schimba canalele sau a închide televizorul . În nici un caz pentru a jigni .

Alte discuții în legătură

Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ... cristiancsv cristiancsv Tulburarea de posesie ,ocuparea unui teren fara acceptul propietarului ,folosirea acelui teren si refuzul de al elibera ,,este caz penal sau civil ?? Ocuparea ... (vezi toată discuția)
Politist care se antepronunta pe o cauza penala in momentul in care i-a fost repartizata cauza. am inregistrare audio-video telecomanda telecomanda Am facut plangere penala pentru Tulburare de posesie teren agricol la parchet. Parchetul a trimis cauza catre politie. Politistul care cerceteaza cauza ma ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie ContSters445072 ContSters445072 DeTin un teren neingradit.Un vecin,a desfintat insemnele cadastrale,fara martori. In urma numeroaselor avertizari din partea mea si a sotiei,continua sa treaca ... (vezi toată discuția)