am un teren (capatul terenului) care a fost ocupat abuziv pe toata latimea si pe o lungime de 40m .Am reusit sa scap de cel ce la ocupat prin hotarare definitiva si obligatorie cu titllu executoriu ;am fost pus si in posesie ;Acum mai nou vecinul din laterala a intrat cam 1.5m pe mine ca zice ca asa stie el ca sunt hotarele( a intrat pe toata lungimea terenului de 180m) si din latimea de 8m nu mai am nici 6m in unele locuri :mentionez ca am cadastru de 14 ani si cred ca este si intabulat ca am vazut ca platesc si impozit pe terenul respectiv.VA rog ajutati-ma/=D>
Vorbiti cu el.
Chemati-l la mediator ca sa puteti discuta omeneste si sa nu va certati.
Daca nu va intelegeti ajungeti la judecata si se va face expertiza.
Tulburarea posesiei puteti sa o faceti facand plangere la Politie pentru a se constata si consemna situatia de fapt printr-un proces verbal.
Deasemenea puteti chema un Notar public pentru a face o incheiere de certificare fapte constatate direct de el sau printr-un expert
Nimic nu vă dă dreptul să fiți ireverențios. D-na avocat v-a răspuns corect însă d-voastră nu ați înțeles.
Dacă doriți să nu fiți tulburat în posesia d-voastră vă îngrădiți proprietatea, indiferent de suprafață.la fel cum vă încuiați ușa dacă nu doriți să vă viziteze hoții.Nimeni nu este dator și nu poate să cunoască limitele prop. d-voastră decât în cazul în care aceasta este îngrădită și se solicită, în caz de neînțelegere, stabilirea prin hotărâre jud. a întinderii dr. de proprietate, conform actelor pe care le dețineți. Tulburarea de posesie pe care o susțineți o puteți dovedi prin ștergerea semnelor de hotar (pe care nu le aveți , neavând gard)?Prin ce dovediți punctele toponimice care aparțin prop. d-voastră ?
P.S- telecomanda o folosiți pentru a schimba canalele sau a închide televizorul . În nici un caz pentru a jigni .