avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Va rog, cine imi poate da o mana de ajutor ( un sfat ) ?
Am fost casatorita si am un baiat . in 2007 am divortat( si nu am cerut partaj) si tot in 2007 fostul meu sot a murit. nu am deschis succesiune pentru ca nu aveam de ce. toate bunurile, mai putin firma, erau trecute pe numele fostei soacre. acum 2 ani fosta soacra a murit ( eu cu baiatul am aflat acum 2 zile ). Soacra a avut 2 copii : ex sotul meu ,decedat si o fata care e in viata. Mi se pare normal ca baiatul meu sa primeasca mostenire. Cum pot afla daca fiica decedatei a deschis succesiunea dupa fosta mea soacra ? si daca nu a deschis-o pana acum, ce trebuie sa fac ? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:30, 8 Aprilie 2014
mergeti la un notar exista un registru national in care poate verifica daca s-a dezbatut succesiunea sau nu, daca nu mergeti la un notar de la ultimul domiciliu al soacrei si cereti deschiderea si dezbaterea succesiunii, daca nu se prezinta cumnata dvs veti merge apoi la instanta, daca s-a dezbatut si fiul dvs nu a fost declarat va trebui sa atacati in instanta certificatul de mostenitor
pot merge la oricare notar ( noi locuim in alt oras ) sau e nevoie de un notar din localitatea de domiciliu al defunctei ?
mergeti la un notar din raza ultimului domiciliu al defunctei. baiatul dvs va da o declaratie de acceptare a succesiunii dupa bunica sa si va solicita dezbaterea succesiunii .
daca insa succesiunea a fost dezbatuta deja de catre cumnata dvs, va ramane doar varianta instantei de judecata .
primul pas: mergeti la notar .
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
Roxana alina Stancu , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire stefanica1975 stefanica1975 Acum 7 ani a decedat soacra mea si a ramas dupa dansa o casa la tara,mostenita de dansa de la mama si un apartament achizitionat impreuna cu sotul. In acest ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)
Are sora mea drept la moștenirea soțului decedat? Giubega Giubega Sora mea a fost casatorită 31 ani .Soţul ei provenit dintr-o familie formată din 3 fraţi şi 2 părinţi. Tatăl şi cei 3 fii decedaţi. După urma ... (vezi toată discuția)