avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate

Buna seara
As avea si eu nevoie de cateva lamuriri.
In urma cu 10 ani mama a fost depistata cu cancer tiroidian si a suportat doua interventii chirurgicale,fiind-i extirpata glanda tiroida.In urma acestor interventii,la recomandarea medicilor, dansa lucrand in sistemul bancar a fost nevoita sa se pensioneze si a fost incadrata cu invaliditate de gradul 2..
.Luna aceasta cand a fost la comisie i s-a modificat incadrarea in invaliditate de gradul 3 cu drept de munca 4 ore/zi. Motivatia medicului din comisie fiind ca dupa 10 ani cancerul nu mai este o boala, chiar daca datorita lipsei glandei tiroide au aparut alte afectiuni: cardiologice si diabet de tip 1(4 doze de insulina zilnic)
Intrebarea mea ar fi daca ar avea rost depunerea unei contestati? si ce s-ar putea face in acest caz?
buna , bine ar fi sa studiati criterile de expertizare in munca si sa vedeti daca spune asa cum va zis doc de la comisie sau daca avand si alte complicati trebuie sa aiba in continuare gradu , pentru simplu motiv ca acesti doc taie gradele la bunul lor plac daca nu le dai bani sau nu cunosti legea, este un sfat din partea cuiva care e patit ca si dumneavoastaa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala diabet zaharat cu complicatii SIMION1967 SIMION1967 Sunt o persoana cu Diabet zaharat insulino-dependent, depistat la data de 26.02.1991.Sunt nascut la data de 12.02.1967 si am o vechime in campul muncii de 24 ... (vezi toată discuția)
Infarct miocardic subendocardic -operatie bypass hoina hoina in luna oct.am avut infarct miocardic cit si alte probleme-insuficienta ventriculara stinga,insuficenta mitrala/valva/stenoza arterelor/cardiopatie ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de handicap pentru diabet zaharat tip 2? kotyfalvig kotyfalvig am diabet tip 2 fac insulina de 4 ori pe zi de 2 tipuri humalog si lantus si am o pensie de invaliditate gradul 2 pentru urmatoarele boli;; cardiopatie ... (vezi toată discuția)