avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - program de vizita copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - program de vizita copil minor

am si eu o intrebare ,sunt casatorit avem un copi de 2 ani si 2 luni iar de 1 an si 6 luni nu mai suntem impreuna eu de 9 luni sunt plecat din tara acum sunt in tara pentru 3 sapt iar sotia nu vrea sa dea copilul lucru care pana acum nu sa intamplat ,mentionez ca a parasit domiciliul conjugal si locuieste la parinti undeva la 20 de km de bucuresti ,,,,ce pot face sa-mi iau copilul pentru cateva zile ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:33, 10 Aprilie 2014
buna ziua,, am cazut la intelegere cu sotia sa mergem la mediere la un notar , spunetimi si mie va rog am nevoie de un avocat ? si dak sunt lucruri pe care ar trebuii sa le stiu, nu am mai trecut prin asa cv , multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
aurelboss2007, utilizator
Medierea se face la mediator nu la notar. Daca sunteti de acord se va incheia un acord de mediere. Acesta va trebui apoi prezentat unui notar sau consfintit de instanta.

Puteti merge si direct la notar, daca sunteti de acord cu toate aspectele.
din cate am inteles ieri a inaintat si actiunea de divort,pe mine ma intereseaza doar sa am stabilit dreptul de a-mi vedea copilul ,,,si inca cv in urmatoarele 10-15 zile urmeaza sa plec din tara as putea de exemplu sa va fa d-vs o procura sa ma reprezentati ?
Ca sa introduca cererea de divort trebuia sa treceti intai pe la mediator.

Pentru a avea program de vizitare, trebuie sa faceti cerere reconventionala in termenul legal.

Daca nu sunteti in tara, puteti lasa procura speciala unei persoane sau imputernici un avocat care sa va reprezinte.
Puteti semna un contract de asistenta juridica cu un avocat, care va poate reprezenta si proteja drepturile. Acesta este rolul avocatului: asistarea clientului si reprezentarea clientului (mai ales atunci cand clientul este indisponibil).

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita copilului minor viodascalu79 viodascalu79 Sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor in data de 25.09.2014. Nici unul din noi a solicitat divortul dar de la acea data i-mi permite sa ma ... (vezi toată discuția)
As avea nevoie de un sfat legal privind custodia/incredintarea/domiciliul unui minor ContSters318451 ContSters318451 Dupa cum am mentionat in titlu, este vorba de un copil minor in varsta de 3 ani, rezultat in urma unui concubinaj. Povestea pe scurt e cam asa: timp de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)