avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai pot sa fac ceva?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai pot sa fac ceva?

Va rog sa ne ajutati cu un sfat!
Acum 3 ani am cumparat impreuna cu sotul meu un teren in buc cu o casa de chirpici.
In ideea de a o darama si construi alta.
Acum cand ne-am apucat sa construim si sa facem cadastru am descoperit ca in loc de 226 de mp vanduti prin contract avem de fapt 178mp.
Cand sotul meu a sunat fostul vanzator sa-l intrebe unde sunt mp acesta i-a spus ca e posibil sa fi intrat vecinii din spate ca in perioada 96-2004 acolo nu a locuit nimeni.
Acum sotul meu s-a dus sa caute pe la cadastru si pe la cartea funciara care e situatia de fapt a terenului si a aflat ca cel care ne-a vandut noua a bagat in masa cadastrala, a intabulat si vandut (noua) si garajul vecinului.
Noi banuim ca omului cand sa faca cadastru nu i-au iesit metri si a lasat sa se inteleaga ca acel garaj e a lui.
Insa in contractul vechi exista o anexa la contract prin care vanzatorul prim isi pastreaza acest garaj.

Astfel noi am vrut sa-l acuzam pe om de inselaciune.
Insa in seara asta sotul meu a primit un mail in care ii spune ca de fapt noi stiam de cei 178 mp pt ca am semnat in precontract pt ei.
Cand am scos precontractul asa era. Am semnat ca primarii amandoi.

Insa acum numai stim ce putem face ... garajul ala e trecut in cartea noastra funciara, platim impozit pt el, e trecut in contractul de vanare cumparare (terenul)... nu intelegem cum se poate asa ceva? Ce fel de om nebun nu anunta autoritatile ca acel teren nu e al lui...
Si noi acum? Mai putem face ceva sau doar ne-am luat o mare teapa? Putem sa mai recuperam ceva?

Cel mai recent răspuns: ela_79 , utilizator 23:15, 26 Decembrie 2014
Incercati sa apelati la un mediator pentru solutionarea conflictului.
Am incercat. Dupa ce am vb cu el si a zis ca vrea si nu e nici o problema, seara i-a trimis sotului un mail in care il acuza de multe inclusiv ca ii pune in pericol sanatatea cu "acuzele" lui sau ca vrem sa ne construim casa pe banii lui.
Am reusit sa trimitem actele scanate la avocat. Abia luni o sa avem un raspuns.
Oamenii nu stiu care e situatia din acte, ce sa medieze, nu stiu inca daca au ceva de mediat.
Inteleg ca nu puteti dormi noaptea, dar nu am date sa va spun ceva. Mergeti dv. la un avocat pana atunci. Sau linistiti-va si asteptati avocatul acela.
Situatia acum dupa 8 luni de la descoperirea actelor incalcite situatia se prezinta astfel:
- noi am renuntat la orice demers pt ca intre timp ne-am construit casa.
- vanzatorii sau dus pe ascuns la cartea funciara si au incercat sa modifice situatia terenului, cei de cf ne-au trimis acasa ambelor parti ca aceasta modificare nu o poate face decat proprietarul actual adica noi.
- fosti proprietari caruia ii apartine garajul ne-au spus ca ei i-au lasat pe cumparatori sa se ocupe de acte inclusiv sa faca cadastru. Si acestia au incercat sa modifice starea terenului si au primit acelasi raspuns de la cfunciara.
-noi suntem in posesia a 226 de mp pe hartie. in fapt acesti 226 mp includ si un garaj care apare in acte si la primul proprietar. si el plateste impozit pe teren (nu are autorizatie de constructie pe el) si noi ca platim pe tot lotul. :)
- noi acum asteptam sa ne dea in judecata sau sa ne cheme la mediator primul vanzator. ca alta idee nu avem. I-am oferit primului proprietar 6000 pe teren dar ne-a refuzat ca vrea 10000. Sa fie sanatosi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rupere carte funciara ela_79 ela_79 Buna ziua. Am o problema cu care ma confrunt si pt care nu gasesc explicatii logice de aceea apelez la dvs pt un sfat. In 2011 am cumparat un teren cu o casa ... (vezi toată discuția)
Precontract? am vândut o suprafață de teren dintr-o tarla ... cristika cristika Precontract? Am vândut o suprafață de teren dintr-o tarla mai mare unei persoane pentru construcție casa. Terenul nu deține carte funciara. ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastru casa +teren mentionez ca parintii mei ( ... emy1991 emy1991 Suprapunere cadastru casa +teren Mentionez ca parintii mei ( tata decedat ) locuiesc intr-o comuna de 60 ani avand casa si suprafata de 1850 mp inregistrati ... (vezi toată discuția)