avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Administrator cu functie de Director Economic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Administrator cu functie de Director Economic

Buna seara,nelamurirea mea este legata de responsabilitatea/raspunderea intocmirii balantei si al bilantului contabil.Un administrator cu functie de Director Economic in cadrul aceleiasi firme poate intocmi si semna documentele contabile? In cazul in care la aceasta firma exista deja un contabil care parafeaza situatiile contabile intocmite de catre Directorul Economic(care este si administrator) cine raspunde legal?
Cel mai recent răspuns: genovyka , utilizator 12:37, 29 Aprilie 2014
genovyka a scris:
Un administrator cu functie de Director Economic in cadrul aceleiasi firme poate intocmi si semna documentele contabile?

Poate.



genovyka a scris:
In cazul in care la aceasta firma exista deja un contabil care parafeaza situatiile contabile intocmite de catre Directorul Economic(care este si administrator) cine raspunde legal?

Fiecare pentru faptele, semnaturile si sectorul lui.
Functia de director economic o poate detine daca are si studiile necesare.
Din postare reiese ca directorul economic este controlat de contabil ceea ce este nefiresc.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine raspunde in acest caz? amalianeag amalianeag Intr-o firma unde exista director economic si un sef al serviciului fin contabil, raspunderea pentru fiscalitate, a cui este? Si care dintre cei doi ar trebui ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza declaratiile ? alina240 alina240 Buna ziua, As dori sa intreb ceva legat de declaratii. Detin o firma, SRL si am contract cu o firma de contabilitate, contabilul are calitatea de expert ... (vezi toată discuția)
Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)