avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Pot sa construiesc o casa pe un teren intravilan ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Pot sa construiesc o casa pe un teren intravilan indiferent de categoria de folosinta a lui

vreau sa cumpar un lot dintr-un teren intravilan care are cadastru facut si intabularea in cartea funciara.mentionez ca terenul total este in suprafata de 1800 mpdin care 567mp folosinta constructii 169mp teren arabil 816mp folosinta vii 270 folosinta livezi.din acesti 1800mp eu vreau sa cumpar aproximativ 450mp.mentionez ca propietarul are deja o casa construita.deci pot sa construiesc daca terenul este intravilan dar are categoria de folosinta de exemplu:teren arabil:livezi:vii.
Cel mai recent răspuns: DaniDaniela1984 , utilizator 11:43, 31 Ianuarie 2024
Nu.
Terenul trebuie sa aiba categoria "curti-constructii" cf. prev. Legea nr.50/1991 Republicata
Daca terenul este intravilan si folosinta actuala a terenului este arabil, livada, asta nu va impiedica cu nimic sa construiti, doar ca trebuie sa efectuati scoaterea din circuitul agricol si trecerea in circuitul civil a portiunii de teren pe care doriti sa o construiti
Daca e intravilan, e totul ok, duceti-va la primarie si cereti eliberarea unui certificat de urbanism pentru construire locuinta (+anexa, gard, fantana, bransamente retele, etc) si acolo vi se va spune ce avize va trebui sa contina dosarul de autorizare. In cadrul proiectului de autorizatie de construire vi se va cere,scoaterea din circuitul agricol, nu puteti sa il scoateti asa, ca vreti dvs. Intr-adevar, costa daca vreti sa scoateti din circuitul agricol o suprafata de pana in 300mp (asta inseamna casa+trotuare+alei+parcare .. tot ce va fi betonat). Nu e nimic complicat, si se poate descurca si proiectantul contra unei sume nu prea mari.
Terenul nu este al dvs, nu-i nimic, puteti cere eliberarea unui certificat de urbanism informativ, ca viitor proprietar, sa stiti la ce sa va asteptati in cazul in care cumparati terenul. Eliberarea acelui certificat nu va obliga la nimic, doar ca veti vedea ce va trebuie exact pentru constructia locuintei: avize, cum aveti voie sa construiti, cat, la ce distante fata de limitele laterale si posterioare, fata de axul drumului de acces, cat va trebui sa va retrageti cu aliniamentul stradal, etc. Acest certificat este eliberat de biroul de urbanism din cadrul primariei. Sa aveti insa grija, sa nu aveti linii de inalta tensiune pe teren, nu este sanatos. Fata de cele de medie tensiune trebuie pastrat un culoar de protectie de 3 metri, iar fata de cele de tensiune mica (stalpii normali, la care se racordeaza locuintele), distanta de protectie este de doar 1 metru.

Anexa la Ordinul directorului general al ANCPI nr. 123/ 11.02.2014

(Precizarile cu privire la schimbarea categoriei de folosinta agricola in categoria de
folosinta curti constructii a imobilelor situate in intravilanul aprobat potrivit legii)

Art. 1 (1) Scoaterea definitiva/temporara din circuitul agricol a imobilelor situate in
intravilanul aprobat potrivit legii, se face prin autorizatia de construire, conform prevederilor
legale.
(2) Imobilele din intravilanul localitatilor, aprobat potrivit legii, prin PUG si/sau PUZ,
pentru care s-au emis autorizatii de construire se considera scoase din circuitul agricol in
intregime, daca proprietarul nu solicita mentinerea categoriei de folosinta agricola pentru o
parte din imobil.
(3) in cazul in care proprietarul solicita scoaterea din circuitul agricol numai pentru o
parte din suprafata imobilului, restul pastrandu-si categoria de folosinta agricola, in
documentatia cadastrala de prima inregistrare/actualizare se vor evidentia parcelele, pe
categorii de folosinta.
(4) Imobilele situate in intravilan avand categoria de folosinta agricola, pentru care a
fost emisa autorizatia de construire, se inregistreaza in evidentele de cadastru si
publicitate imobiliara cu categoria de folosinta curti-constructii, la cerere, indiferent de data
emiterii autorizatiei.

Bună ziua de curând am cumpărat un teren intravilan dar domni de la primărie nu vrea să-mi dea autorizație de construcție din cauza ca vizavi de terenul meu este un abator și zice ca trebuie sa existe un km distanta de abator zona de protecție dar la nici 400 de metri în dreptul meu sunt case care se construiesc .Ce părere aveți
Bună ziua de curând am cumpărat un teren intravilan dar domni de la primărie nu vrea să-mi dea autorizație de construcție din cauza ca vizavi de terenul meu este un abator și zice ca trebuie sa existe un km distanta de abator zona de protecție dar la nici 400 de metri în dreptul meu sunt case care se construiesc .Ce părere aveți

Alte discuții în legătură

Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Standarde terenuri pe care se poate construi rodmaxx rodmaxx Vreau sa cumpar un teren si sa construiesc o casa pe el. Are 'deschidere la drum' doar 9 m. Acum are cativa pruni, ceea ce ma face sa cred ca a fost o livada. ... (vezi toată discuția)