avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Standarde terenuri pe care se poate construi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Standarde terenuri pe care se poate construi

Vreau sa cumpar un teren si sa construiesc o casa pe el. Are 'deschidere la drum' doar 9 m. Acum are cativa pruni, ceea ce ma face sa cred ca a fost o livada. Il pot inregistra ca teren pe care pot construi? Care sunt standardele pt. astfel de terenuri? Multumesc mult! P.S. Voi face sacrificii pt.o intreaga viata. Nu as vrea sa ma 'fraiereasca' proprietarul. Nu stiu de ce, dar proprietarul nu-mi inspira incredere...
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:33, 9 Iunie 2010
Deschiderea minima la strada prevazuta de legislatia in constructii este de 8 metri...insa cel mai bun sfat pe care vi-l putem da este sa mergeti la primaria din localitate, la biroul urbanism si sa discutati cu responsabilul de acolo. Va verifica in PUG-ul localitatii incadrarea zonala a terenului, categoria de folosinta, este posibil ca respectiva localitate sa aiba anumite cerinte pentru eliberarea autorizatiilor de constructie/interdictii de construire, zone de siguranta ale retelelor de inalta tensiune, gaze, petrol, situri arheologice...
Pe titlul de proprietate ce scrie? intravilan/extravilan? Arabil, livada, curti constructii?? Pentru ca daca este extravilan arabil, va trebui sa faceti scoaterea din circuitul agricol plus un PUZ pentru schimbarea destinatiei (din arabil in curti constructii) si asta costa ceva bani... de asemenea, verficati sa fie intabularea facuta (primaria cunoaste daca sunt litigii pe terenulin cauza).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect puz avram172 avram172 buna ziua. rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc. detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)
De la teren extravilan la intravilan - posibil? cristian_myx cristian_myx a]m o jumatate de hectar de pamant agricol si vreau sa construiesc o casa peste drum de pamantul acesta este o muara si acolo se afla in curte si 2 case in ... (vezi toată discuția)
Extravilan - intravilan construibil - necesitatea schimbarii destinatiei terenului bodo9001 bodo9001 As dori sa stiu ce demersuri sunt necesare pentru a obtine autorizatia de construire pe un teren intravilan arabil. Mai este necesara schimbarea destinatiei ... (vezi toată discuția)