avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare din mostenire

Am un prieten de serviciu si ma rugat sa va rog sa ii raspundeti la urmatoare problema! El are o sora,si acum parinti vor sa vanda apartamentul si sa ii ofere o parte din suma apartamentului la sora lui si cu restu sa isi cumpere parinti o garsionera! El se intreaba daca nu cumva ii normal sa ii dea si lui ceva? Poate sa faca el ceva in situatia asta? Ca sa se pare ca vrea sa il dea la o parte! Si dupaia e posibil si garsionera sa o lase tot la sora lui! Multumesc si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Adelina Dumitru , Avocat 21:23, 9 Aprilie 2014
Buna ziua!Parintii prietenului dvs, pot face ce doresc cu banii lor in timpul vietii, insa nu-l pot dezmosteni.Potrivit art 1076 din Noul cod civil "(1) Dispoziţia testamentară prin care moştenitorii legali au fost dezmoşteniţi este supusă cauzelor de nulitate, absolută sau relativă, prevăzute de lege."
Multumesc pentru raspuns! Dar nu inteleg ceva! Pai ei pot sa nu il dezmosteneasca dar pot sa ii ofere tot la sora lui? Adica jumate din bani de pe apartament si garsionera? Ca atunci asta deja ii dezmostenire! Multumesc si astept un raspuns daca se poate!
Inca mai au bunuri in patrimoniu parintii acestuia.Garsoniera.Aceasta va fi impartita intre cei doi frati dupa decesul acestora.In cazul in care o sa-i doneze si garsoniera aceasta va fi adusa totusi la succesiune si i se va da cota legala prietenului dvs. sub forma de sulta(suma de bani corespunzatoare) din partea surorii, iar restul ii va ramane ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietenul meu poate fi dezmostenit? irinacristina irinacristina Buna ziua. Am si eu o intrebare si va rog sa ma ajutati. Prietenul meu sta in Bucuresti impreuna cu parintii si sora lui. De cateva saptamani tatal lui il tot ... (vezi toată discuția)
Mostenire trei frati pante pante Buna ziua, Va rog,daca se poate sa fiu ajutat cu vreun sfat pentru rezolvarea urmatoarei probleme: Suntem trei frati. Ambii parinti au decedat, mama in anul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog ajutor. vreau sa ii cumpar surorii mele partea ... ionica3727 ionica3727 Buna ziua, Va rog ajutor. Vreau sa ii cumpar surorii mele partea din apartamentul detinut momentan de mama. Iar apartamentul respectiv sa fie trecut pe ... (vezi toată discuția)