avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cineva are poze cu mine dezbracata. Ajutor!
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cineva are poze cu mine dezbracata. Ajutor!

Buna ziua. Desi imi este extrem de rusine de ceea ce va urma sa scriu aici, o voi face. Cineva, nu stiu cine, are poze cu mine dezbracata, care provin cel mai probabil de la fostul meu iubit. Acest om imi scrie pe facebook de 2 ani de zile dupa n conturi cu identitate falsa. Stiu sigur ca are pozele pentru ca mi a trimis cateva pentru a ma convinge ca are. Ma ameninta ca le va posta pe net si le va trimite tuturor prietenilor si apropiatilor mei daca nu ma voi intalni cu el sa intretin relatii intime, sau sa vorbesc ”pervers” cu el la telefon sau multe alte lucruri...Ca urmare a acestul fapt eu sunt foarte disperata si nu stiu cum sa procedez deoarece nu i pot afla identitatea acestui obsedat sexual. Mi e foarte teama ca va posta fotografiile si ma va compromite...va rog din suflet sa ma ajutati cumva!
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 21:41, 23 Octombrie 2014
Nu aveti alta solutie decat sa depuneti o plangere penala, in care sa descrieti in amanunt toata situatia de fapt.
Politica site-ului nu-mi permite sa va raspund aici. Aveti un mesaj privat. N-as fi postat, dar nu stiu cat de familiarizata sunteti cu mijloacele de comunicare de pe acest forum.
va ameninta de 2 ani (!!!!) si n-a postat nimic pana azi si nici nu v-ati intalnit cu el?! sau doar acum a facut rost de poze?! cat mai asteptati pana sa faceti plangere? reclamati-l si apoi acceptati intalnirea - politistii l-ar lua ca din oala…

ceea ce vi se intampla se cheama santaj, dar poate fi si hartuire - fapta sanctionata penal (art 208 (2) c.pen)
amenintarile le face la telefon sau in scris - sms, mesaje online etc.? inregistrati convorbirile, pastrati textele; faceti plangere la sectia de politie de care apartine cartierul in care locuiti sau, si mai bine, la inspectoratului general de politie, serviciul de combatere a criminalitatii informatice, sau puteti face o sesizare oficiala online la adresa de e-mail cybercrime@politiaromana.ro - le trimiteti si link-urile conturilor false, sa-l localizeze ei, eventual;
sa mentionati si numele fostului iubit, s-ar putea sa fie el sau sa fie vreun tovaras;
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am uitat sa ava scriu ceea ce gandeam oricum, de la bun inceput citind mesajul dvs.: nu are de ce sa va fie dvs. rusine! Personal consider ca este rusinos pentru santajisti si sper sa faceti plangere si politia sa ia masuri.
In rest, cred ca mai bine se umple internetul de poze mai delicate cu dvs., decat sa cedati unui santaj si sa fiti victima unor acte sexuale intretinute prin constrangere. Divlugarea imaginilor este oricum raul cel mai mic, ca sa zic asa - nu mi-o luati in nume de rau, dar e plin netul de astfel de poze. Iar familia, prietenii, cunoscutii fie vor intelege, fie nu, caz in care oricum nu conteaza parerea lor / sprijinl lor. Si pna la urma lucrurile astea se uita ... Pe cand sa cedati unui astfel de santaj se uita mai greu si va va traumatiza pe dvs. personal mai tare, cred eu.

Oricum, mult curaj va doresc.

Alte discuții în legătură

Mail de la poliția cibernetică (cybercrime) mariosg mariosg Buna ziua, tocmai am primit un email de la \"CyberCrime\" pentru ca am postat un anunt de vanzare pe un site/forum de comert online si sunt anuntat ca a fost ... (vezi toată discuția)
Poate fi abuz de încredere? -Ana-Maria- -Ana-Maria- Buna ziua! Cand aveam 16 ani vorbeam cu un baiat major care ma rugase sa ii trimit fotografii cu mine in ipostaze intime. La început am refuzat dar sub ... (vezi toată discuția)
Hartuire e-mail midnight.rain midnight.rain Buna ziua, Va scriu in legatura cu o persoana care de mai bine de 18 luni imi trimite o seama de mesaje prin e-mail, fie prin adresa proprie, fie prin ... (vezi toată discuția)