avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Data acordarii unui concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Data acordarii unui concediu medical


data acordarii unui medical , la externare, poate fi mai mare decat data ultimei zile de internare?
mai clar :
data acordarii medicalului 1.04.2014
periaoda acordata ( internare) 24.03.2014 -31.03.2014
medical initial ,

Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 11:50, 10 Aprilie 2014
Da, se poate , conform prevederilor de mai jos:

Norme de aplicare a OUG nr. 158/2005:

ART. 17
(1) Certificatele de concediu medical se completeazã şi se elibereazã la data la care se acordã consultaţia medicalã, stabilindu-se numãrul necesar de zile de concediu medical.
(2) Data de la care începe valabilitatea concediului medical poate fi ulterioarã datei acordãrii numai în cazul certificatelor de concediu medical "în continuare".
(2^1) Pentru certificatele medicale «în continuare», data acordãrii nu poate fi mai mare decât data la care se terminã valabilitatea certificatelor de concediu medical acordate anterior pentru aceeaşi afecţiune.
(3) În situaţia imposibilitãţii prezentãrii asiguratului la medic se pot acorda certificate de concediu medical cu retroactivitate de 24 de ore numai în cazul certificatelor de concediu medical «iniţial».
(4) Certificatele de concediu medical se pot elibera şi la o datã ulterioarã, numai pentru luna în curs sau luna anterioarã, pentru urmãtoarele situaţii:
a) în caz de sarcinã şi lãuzie (numai concediu medical pentru maternitate);
b) pentru perioada de internare în spital;
c) pentru aparat gipsat, numai de cãtre medicul ortoped/chirurg;
d) situaţii pentru care este necesar avizul medicului expert al asigurãrilor sociale peste 90 de zile.
e) în caz de carantinã.

ART. 18
(1) Medicul curant din spital elibereazã certificatele de concediu medical numai la externarea pacientului.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care durata internãrii cuprinde perioade din douã sau mai multe luni calendaristice, caz în care medicul curant va acorda lunar certificatul de concediu medical.

ART. 18^1
(1) La externarea pacientului din spital, medicul curant elibereazã certificatul de concediu medical în condiţiile art. 18, cu înscrierea codului de indemnizaţie corespunzãtor, cu excepţia codului de indemnizaţie de urgenţã (06).
(2) Pentru situaţiile în care certificatul medical acordat pentru perioada internãrii în spital are înscris codul de indemnizaţie de urgenţã (06), este obligatorie eliberarea unui nou certificat medical pentru perioada acordatã la externare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modul de completare a certificatului de concediu medical fabicolt fabicolt mod de completare la externare.Un angajat are concediu medical acordat la data de 23 ale lunii cu incepere din 11-24 pe linia de ambulatoriu si pe linia de ... (vezi toată discuția)
Data acordare concediu medical ioana07 ioana07 Certificatul de concediu medical se acorda de catre medicul curant la externare.Data acordarii este aceeasi cu data externarii.Dar daca din diverse motive data ... (vezi toată discuția)
Concediul medical bizvo bizvo Buna seara.Am urmatoarea intrebare. Este corect ca un angajat intrat in concediu medical in iulie 2013( cod indemnizatie 01 )si care a adus concedii medicale ... (vezi toată discuția)