Buna ziua,
Am fost citata ca si martor intr-un proces, fara sa am nici cea mai mica idee despre ce este vorba. Am cautat pe site-ul tribunalului dosarul cu numarul respectiv si la Obiectul cauzei este scris "Obiectul cauzei: iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup"
Sunt 78 parti vatamate si un singur inculpat de care nu am auzit in viata mea. Puteti sa imi spuneti ce ar putea insemna asta? Multumesc!
Daca dvs. nu stiti despre ce e vorba, cum am putea sti noi? Ideea e ca, odata citata ca martor aveti obligatia de a va prezenta, in caz contrar putand fi amendata si/sau adusa cu mandat de aducere.
Multumesc. Da, ma voi prezenta, dar am inteles de la o cunostinta ca daca ma duc si spun ca nu stiu despre ce este vorba si intre timp imi dau seama ca stiu ceva, voi putea fi acuzata ca mi-am schimbat intentiile. Poate vi se pare stupid ce spun eu, dar nu am fost niciodata intr-un tribunal si nu stiu absolut nimic despre situatiile acestea.
Trebuie sa va ganditi bine ce declarati, sa nu savarsiti infractiunea de marturie mincinoasa. Daca va amintiti ulterior ceva ce ati declarat in instanta ca nu stiti, teoretic nu e infractiune dar practic puteti avea probleme.
Tot ce stiu in momentul de fata este ca nu am savarsit vreo infractiune si ca nu cunosc pe nimeni cu numele inculpatului. Daca ajung la tribunal si mi se explica inainte despre ce este vorba, banuiesc ca ma voi lamuri daca stiu ceva sau nu. Dar nu prea inteleg cum sa ajungi sa fii citat intr-un proces in care nu cunosti inculpatul sau partile vatamate...