avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren suprapus virtual
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren suprapus virtual

Detin un teren care se suprapune virtual cu 3 nr cadastrale . Inspectorul de la oficiul cadastral a trimis cate o convocare celor 3 proprietari dar nu s-au prezentat . Cum se poate face corectarea coordonatelor daca proprietarii nu se prezinta ? Doresc sa fac o dezmembrare a terenului .


Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen cucu , utilizator 09:26, 8 Iulie 2010
terenul este in intravilan sau in extravilan
Terenul este intravilan .

multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
carmen cucu, utilizator
ordin 134/2009
5. Articolul 27 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 27. - (1) Daca doua sau mai multe planuri de amplasament si delimitare ale imobilelor receptionate sau pentru care se solicita receptia sunt reprezentate pe planul cadastral de carte funciara in format digital, cu suprapunere totala sau partiala a suprafetelor imobilelor, se va proceda dupa cum urmeaza:
a) in situatia in care este necesar pentru lamurirea situatiei, inspectorul poate convoca persoanele autorizate care au executat documentatiile, pentru verificarea la teren a situatiei si stabilirea tipului de suprapunere, reala sau virtuala. In acest sens, suprapunerea virtuala, existenta in baza de date grafica a oficiului teritorial, este o suprapunere generata de erori de masurare si prelucrare a datelor, iar suprapunerea reala este suprapunerea efectiva in teren datorata existentei mai multor acte juridice diferite pentru acelasi amplasament, identificarii diferite a limitei comune sau lipsei materializarii limitei la momentul identificarii, fapt ce conduce la nesemnarea procesului-verbal;
b) daca in urma verificarilor la teren se constatata ca este o suprapunere virtuala, aceasta se solutioneaza de catre inspectorul de cadastru. Imobilele se vor repozitiona in baza unui referat intocmit de inspector si aprobat de inginerul-sef.
Referatul de constatare a suprapunerii descrie suprapunerea virtuala din planul cadastral de carte funciara, propune modalitatea de corectare a acesteia, se inregistreaza in registrul general de intrare si are anexate extrase din planul cadastral de carte funciara, cu situatia anterioara si ulterioara indreptarii erorii de pozitionare din planul cadastral de carte funciara. In baza referatului oficiul teritorial va nota din oficiu in cartea funciara repozitionarea imobilului. Incheierea, extrasul de carte funciara de informare si extrasul din planul cadastral de carte funciara se comunica tuturor persoanelor interesate, potrivit mentiunilor din cartea funciara.
(2) In cazul in care suprapunerea este reala, aceasta se va solutiona pe cale amiabila prin declaratie autentica si documentatie cadastrala de actualizare sau de catre instantele de judecata si nu face obiectul prezentei reglementari. Oficiul teritorial va nota din oficiu suprapunerea in cartile funciare, in baza incheierii de carte funciara, a referatului intocmit de inspector si aprobat de inginerul-sef.
(3) Autorizatii au obligatia sa se prezinte la oficiul teritorial la data si ora convocarii. Autorizatii care, din motive obiective, nu pot fi prezenti la data convocarii la oficiul teritorial vor comunica in scris, motivat, imposibilitatea de prezentare cu cel putin doua zile inainte de data stabilita pentru intalnire. Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu suspendarea autorizatiei pe o perioada de 3 luni."
Mentionez ca am facut cadastrul si intabularea pe tot terenul si acum doresc sa dezmebrez 450 mp si am depus dosarul din luna ianuarie 2010 si abea ieri 07.07.10
am fost convocata la inspectorul care se ocupa de dosar . Mi s-a spus ca nu se poate face corectarea coordonatelot fara acordul proprietarilor celor 3 proprietari .
Unde pot sa ma adresez ? Ce pot sa fac ?


Multumesc
Cunosc acest articol dar domnisoara inspector sustine ca nu poate face corectarea fara acordul acestora pentru ca pe aceste terenuri se afla construcii si ca proprietarii ii pot da in judecata .

Alte discuții în legătură

Suprapunere cadastrala Emanuel88 Emanuel88 Vreau sa ma lamuresc cu ninste chestiuni. Se da o zona buna a unui oras, un terer de 1550 mp2 cu 3 imobile construite, proprietate privata, personala etc. Din ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru - necesitate cd lotizare monik57 monik57 buna, intampin o problema cu dosarul pentru cadastru si am primit urmatoare instiintare : imobilul ce face obiectul prezentei cereri sesuprapune cu imobilul ... (vezi toată discuția)
Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)