avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA prestari servicii prin internet
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA prestari servicii prin internet

O firma nou infiintata, platitoare de impozit pe profit si neplatitoare de TVA cu sediul in Romania, desfasoara activitati de prestari servicii pentru firme cu sediul in UE si in afara UE (servicii pe internet de publicitate, pagini WEB, etc).
In momentul in care cifra de afaceri va fi de 35.000 euro si firma va deveni platitoare de TVA, cum va emite facturi catre clientii din UE sau din afara UE, cu Tva sau fara TVA?
Pentru facurile de cheltuieli ale firmei (ex: chirie server, publicitate oferita de alte firme din UE si din afara UE, etc), se va deduce sau nu TVA?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 19:49, 6 Mai 2009
acasa am internet dar nu am programul informatic cu ajutorul carui "navighez" prin legislatie, d'aia nu va pot da art. cu precizie, dar cand spun ca e operatiune scutita ma bazez pe principiul care sta la baza taxarii si anume acela ca TVA e o taxa indirecta care trebuie suportata de consumator si cum un consumator din UE platitor de TVA ar fi pus in situatia sa nu poata deduce un TVA, ori sa trebuiasca sa-l solicite dintr-un alt stat membru, la fel si pentru un consumator din afara UE, avand in vedere ca in acest sens functioneaza principiul teritorialitatii si al conventiilor acceptate...zic ca nu se taxeaza operatiunea:)
mirela_ctn a scris:

In momentul in care cifra de afaceri va fi de 35.000 euro si firma va deveni platitoare de TVA, cum va emite facturi catre clientii din UE sau din afara UE, cu Tva sau fara TVA?

Este corect cum spune d-nul corbalb, in cazul in care deveniti platitor de TVA veti emite factura astfel:

a) daca beneficiarul este o persoana impozabila stabilita in Comunitata sau orice persoana stabilita in afara comunitatii se va emite factura fara TVA cu mentiunea “ neimpozabil in Romania “

b) daca beneficiarul este o persoana neimpozabila stabilita in Comunitate (pesoana fizica, institutie publica)se va emite factura cu TVA din Romania

Pt.d-nul corbalb: i-mi cer scuze pentru insistenta, dar a meritat pentru zic eu .....:closedtopic:
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2009
katica, utilizator
pentru insistenta si interes acord aplauze (am apasat pe butonasul acela) =D>
Nu-mi este clar unde se incadreaza publicitatea efectuata prin intermediul intenetrului in cadrul art.133 din Cf, la publicitate si marketing sau la servicii oferite pe cale electronica.
Si in concluzie, se plateste tva in UE, dar in afara UE la incasarile respective?
Multumesc!
corbalb a scris:

pentru insistenta si interes acord aplauze (am apasat pe butonasul acela) =D>

Multumesc!:yeah:

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)
Locul prestarii serviciilor alina240 alina240 Conform art. 133 ( daca bine retin) din Codul Fiscal, locul prestarii serviciilor se considera a fi locul unde prestatorul isi are sediul dar exista foarte ... (vezi toată discuția)
Regimul tva la facturile externe intracomunitare alexj alexj SC [b]neplatitoare de TVA[/b] in Romania, [b]inregistrata in ROI in scopuri TVA[/b] doreste sa stie cum se emit facturi externe pentru prestari servicii ... (vezi toată discuția)