avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Pret export
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Pret export

Buna ziua,
In cazul in care eu achizitionez un produs de la o societate din Romania sa spunem cu valoarea de 10 lei + tva/ buc adica 12,4 de lei este legal sa il vand la export catre o societate din ue cu un pret de 10,5 lei fara tva tinand cont ca eu am platit valoarea cu tva?
Am o persoana care imi spune ca vanzand doar cu 10,5 lei fara tva inseamna ca vand sub pretul de cost 12,4 cu tva si ca pot avea probleme in caz de control.
Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema.

Va multumesc anticipat !
Alexandru
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 18:19, 14 Aprilie 2014
TVA-ul nu face parte din prețul de cost. pentru dumneavoastră costurile de achiziție sunt de 10 lei.
TVA devine/(se adaugă la) preț de cost atunci când produsul/marfa este scos din circuitul comercial, fiind achiziționat de către o persoană fizică pentru consum/utilizare.
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2014
gicu13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la achizitii intracomunitare mirceabescu mirceabescu Buna ziua! Imi poate spune cineva, va rog, cum se plateste TVA-ul pentru marfuri cumparate din UE in vederea revanzarii? Sunt inscris ca platitor de TVA in ... (vezi toată discuția)
Tva export autoturism (deductibilitate limitata 50%) amh amh Buna ziua, am achizitionat anul trecut un autoturism pe firma. Am dedus doar o jumatate din TVA, masina fiind utilizata si in scop personal. Acum doresc sa o ... (vezi toată discuția)