avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie monitorizare scolara?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie monitorizare scolara?

Buna ziua,

1. Cum as putea sa infiintez o asociatie care sa faca urmatoarele:
- Prevenirea si excluderea absenteismului;
- Prevenirea si excluderea abandonului scolar;
- Optimizarea rezultatelor scolare;
- Motivarea performantei scolare( acolo unde particularitatile fizice, psihice,intelectuale permit).
in principiu bazandu se pe informarea parintilor in legatura cu situatia scolara si educativa, a propriilor copii

2. chiar si in cazul unei asociatii non profit probabil este nevoie de un cod caen - ce domeniu ar trebui sa aleg? ce cod?

multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:32, 1 Mai 2014
1. Va puteti reuni minim trei persoane care sa fie dintre parintii elevilor dintr-o scoala si sa formati un ong si anume o asociatie de parinti din scoala....... sau sa va reuniti minim trei persoane care sa nu aiba legatura cu scoala dar sa va derulati activitati specifice in scoli si sa va propuneti diferite obiective, asa cum ati enumerat.
2. Nu e cazul sa discutati de coduri caen la un ong.
Consultati og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, actualizata.
1. Cadrul legal: OG 26/2000 privind asociatiile si fundatiile, cu modificarile ulterioare.
2. Scopul asociatiei ar fi: Monitorizarea functionarii sistemului de invatamant preuniversitar dublata de prezentarea si sustinerea unor alternative legitime la situatiile negative constatate.
3. Atentie la Denumire ONG, Scopuri si Obiective ONG, trebuiesc nitel slefuite, la modul cum le-ati enuntat anterior, parca s-ar constitui o 'agentie de detectivi'
4. Activitatea ONG-urilor este cuprinsa, de obicei, in codul CAEN 9499 - Activitati ale altor organizatii n.c.a. (CAEN sa-l stiti pentru banca si fisc).
5. 3 membri fondatori minimum, rezervare denumire de la Ministerul Justitiei (5-10 zile), sediu poate fi la domiciliul unui asociat, contract de comodat pentru sediu social, patrimoniu depus la banca 850 lei-900 lei (echivalentul unui salar minim economie), act constitutiv + statut (autentificate notar/atestate avocatial), caziere fiscale pentru fiecare membru fondator de la ANAF, taxa de timbru judiciar pentru obtinere personalitate juridica - 100 lei.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
grunwald, utilizator
belena2013 a scris:

in principiu bazandu se pe informarea parintilor in legatura cu situatia scolara si educativa, a propriilor copii


Completare la ceea ce in mod corect vi s-a raspuns anterior ref. infiintare, cod CAEN etc.:
Atentie la ce va propuneti, ca sa fie legal si posibil.
De exemplu situatia absentelor unui elev ar trebui sa fie o informatie confidentiala, si deci scoala ar trebui sa o comunice numai elevului sau partinilor lui sau reprezentantului ./ ocrotitoruli legal. Un ONG ar putea primi acea informatie numai daca ar fi expres mandatat de parintii elevului. La fel si cand e vorba de starea de sanatate, disciplina etc. unor persoane determinate. In rest ar putea primi "la liber" doar informatii statistice, care nu permit sa se vada despre ce elevi e vorba concret... asta daca e un ONG obisnuit. Pentru asociatii ale parintilor exista unele reguli speciale....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș dori să înființez o asociație a părinților marianapruteanu marianapruteanu Bună ziua! Aș dori să înființez, pe lângă școala în care lucrez, o asociație a părinților.V-aș ruga să-mi spuneți, ce pași trebuie urmați și ... (vezi toată discuția)
Comitelul reprezentativ al parintilor are dreptul legal de incheia contracte si a infiinta asociatia parintilor? ioanamir ioanamir Buna ziua. Comitetul Reprezentativ al Parintilor (CRP) are dreptul legal de a incheia contracte pt diverse activitati (optionale, excursii, etc)? Daca ... (vezi toată discuția)
Obligati sa donam la scoala paralela2015 paralela2015 Buna ziua, Fiica mea este eleva intr-o scoala unde, in fiecare an scolar, suntem obligati sa donam 400 lei, daca avem un singur copil inscris in acea scoala ... (vezi toată discuția)