avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Prescriere pierdere fiscala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Prescriere pierdere fiscala

Buna ziua,

As dori sa verific cu dumneavoastra termenul de prescriere pentru pierderile fiscale.
Mai precis, va rog sa-mi spuneti, dupa opinia dumneavoastra cand se prescrie pierderea fiscala aferenta anului 2008. Va rog sa si argumentati cu baza legala.
La noi in societate exista 2 puncte de vedere si as dori sa incercam sa le lamurim.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: suciugeorgeta , utilizator 22:33, 22 Aprilie 2014
Cod fiscal:

ART. 26 Pierderi fiscale

(1) Pierderea anuală, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 5 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.
....

(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pierderea fiscală anuală realizată începând cu anul 2009, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.



Norme ART. 26

73. Recuperarea pierderilor fiscale anuale se face în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.

74. Pierderea fiscală reprezintă suma înregistrată în declaraţia de impunere a anului precedent.


Pierderea 2008 se poate recupera in anii 2009-2013.
Daca in 2013 firma era la impozit pe profit si a incheiat cu pierdere iar datorita cifrei de afacere din 2014 este micro........ce se intama cu pierderea din 2013??
Ramane acolo pierderea fiscala si va fi acoperita din profit in anul in care veti fi obligata sa platiti impozit pe profit. Deci acum, pe perioada de microintreprindere, nu va atingeti de ea.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea pierderilor Eva_56 Eva_56 In anul 2008 am infiintat un SRL.In ianuarie 2010 am solicitat suspendarea activitatii pe o perioada de 3 ani. La data suspendarii soietatea inregistra ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 101 nicoleta_stan nicoleta_stan Buna ziua, Citind articolul dvs.din data de 26 ianuarie 2011, apelez la ajutorul dvs. in legatura cu urmatoarea dilema: - in calculele de recuperare a ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere dupa schimbarea codului fiscal in microintreprindere iolanda nyulas iolanda nyulas Buna ziua.Am preluat o societate care inregistreaza pierdere din anul 2012 fiind platitor de impoxit pe profit.Inrebarea mea este daca pot recupera aceasta ... (vezi toată discuția)