avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna sunt casatorit de 10 ani im-i doresc sa divortez pe cale amiabila sotia de acord
Se poate divorta fara a platit onarariu avocatului ?
Daca nu aveti bunuri de impartit si din casatori nu a rezultat niciun copil ( evident minor avand in vedere ca sunteti casatoriti doar de 10 ani) puteti divorta prin acordul partilor. Procedura este foarte simpla. Un model de cerere de divort il puteti gasi cu un simplu search pe google.
Subiect:Re:Divort
Puteti sa divortati si fara avocat.
Se face actiunea de divort, se achita taxa de timbru, timbru judiciar, se introduce la instanta.
In cazul in care nu aveti copii, se poate face cerere de desfacerea casatoriei prin acord, instanta fixeaza termen de 2 luni, iar la acel termin se termina divortul.
Daca, aveti copii minori, se poate introduce actiune de divort, in care se arata ca sunteti de acord cu desfacerea casatoriei si ca v-ati inteles asupra tuturor capetelor de cerere. Audiati un martor comun.
Model de actiune de divort, puteti gasi pe gougle, si nu uitati:
taxa de timbru, 39 lei; timbru judiciar 0,30 lei; copie legalizata certificat casatorie.
daca vreti va pot ajuta.
Daca sunt si minori , trebuie sa anexati la cererea de divort pe langa cele enumerate de colega Werbic Stefania - Lidia si copie de pe actele de nastere al minorilor.
In rest, daca sunteti de acord ....eu zic ca o sa va descurcati si fara avocat.
Daca nu exista minori , puteti divorta de comun acord.

Insa , intrucat in 10 ani de zile cred ca au fost dobandite bunuri de la data casatoriei , (proprietate comuna a celor doi soti ), recomand si efectuarea partajului , pe cale judiciara , cu precadere daca exista disensiuni si lipsa de incredere .
Exista persoane care cad de comun acord asupra partajului , insa , una dintre ele , prin diferite modalitati , este prejudiciata....

Poate va descurcati singuri , insa aveti in vedere faptul , ca , deseori ,evitand opinia unui specialist , exista posibilitatea pierderii unor drepturi....

Succes.;)

buna in cat timp n-e divorteaza si care sunt costurile nu dispunem de bani pentru avocat
dar vrem sa divortam cat mai repede.

Alte discuții în legătură

Divort amiabil, dar avand copii. ContSters89096 ContSters89096 Buna ziua, sunt casatorit de 21 ani si tatal a doi copii (14 si 15 ani). doresc sa divortez, am discutat cu sotia, este de acord cu divortul pe cale ... (vezi toată discuția)
Taxa divort sally_daisy sally_daisy Buna ziua, 1. As dori sa stiu ce taxe trebuie platite pentru a deschide o actiune de divort si unde anume (eventual in ce cont). 2. Sotul meu nu este de ... (vezi toată discuția)
Divort gheorghemirela gheorghemirela Vreau sa divortez si nu stiu pasii exacti pe care trebuie sa-i fac, mai ales ca e vorba si de un copil! (vezi toată discuția)