avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa divort

Buna ziua,

1. As dori sa stiu ce taxe trebuie platite pentru a deschide o actiune de divort si unde anume (eventual in ce cont).
2. Sotul meu nu este de acord cu divortul (mi-a comunicat ca pot face ce vreau, dar el nu coopereaza); in acest caz, ce fel de cerere trebuie sa formulez si cum sa o motivez? Doresc sa divortez cat mai repede; nu avem copii minori si suntem casatoriti de 20 ani.
Credeti ca ar fi foarte necesar sa apelez la ajutorul unui avocat sau pot face aceasta cerere si singura? Ce ma sfatuiti sa fac?

Va doresc weekend placut tuturor si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 25 Octombrie 2009
Ar fi bine sa angajati un avocat care sa va redacteze actiunea si sa o sustina in instanta.
Parerea mea este ca va puteti apara si singura. Gasiti un model de cerere si pe net, ramanand doar sa o completati. Nu aveti copii minori ,lucru ce va simplifica lucrurile. Ramane doar problema partajului , in privinta caruia ,daca nu veti cadea de acord, o puteti rezolva in instanta. In cererea de chemare in judecata veti mentiona motivele ce au condus la destramarea casniciei si veti face si motivarea in drept.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator
Taxa pentru introducerea cererii de divort (taxa de timbru) este de 39 lei si un timbru judiciar de 0,30 lei. Se plateste la biroul de taxe din cadrul primariei orasului unde introduceti cererea iar timbrul se ia de la oficiul postal. Daca sotul nu este de acord, trebuie sa spuneti motivele pentru care considerati ca relatiile de casatorie sunt iremediabil vatamate si aceasta casatorie nu mai poate continua. Aceste motive trebuiesc dovedite cu martori. Poate pana la primul termen de judecata, sotul va fi de acord cu desfacerea casatoriei, si atunci nu va mai fi nevoie de administrati nicio proba, indepliniti conditiile de desfacere a casatoriei prin acordul partilor.
chiar daca sotul dvs nu este de acord cu desfacerea casatoriei, instanta poate dispune acest lucru la cererea dvs .
aveti nevoie de martori .
partajul se poate realiza si ulterior pronuntarii hotararii de desfacere a casatoriei .
instanta competenta pt actiunea de divort este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor .
instanta competenta pt actiunea de divort este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor .
"daca cel putin unul mai locuieste acolo.

trebuie sa formulati cerere de divort din vina lui exclusiva deoarece nu e de acord si nimeni nu se poate prevala de propria vina intr-o actiune.
Nefiind de acord e bine sa va luati un avocat.

Alte discuții în legătură

Divort ContSters88308 ContSters88308 Buna sunt casatorit de 10 ani im-i doresc sa divortez pe cale amiabila sotia de acord Se poate divorta fara a platit onarariu avocatului ? (vezi toată discuția)
Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)