avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

O firma agreata ANRE, datorita lipsei de comenzi a trimis salariatii in concediu fara plata pe o perioada de 60 zile. Este obligatoriu suspendarea contractului de munca cf art.54 si transmiterea revisalului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 15 Aprilie 2014
Art.54 C.mun. : Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Suspendarea contractului individual de muncă in acest caz este facultativa si nu obligatorie.
Textul art.54 C.mun. este reglementat de o norma dispozitiva , de la care partile pot deroga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata se opereaza in revisal? coraliana coraliana Doresc sa stiu daca concediul fara plata acordat salariatilor se opereaza in Revisal. Mentionez ca se acorda 15 zile/luna concediu fara plata prin ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract pentru cfs suciugeorgeta suciugeorgeta Daca am cerere pentru CFS din partea salariatului pe o perioada de 7 zile sau 20 zile....trebuie sa fac decizie de suspendare a contractului si sa o transmit ... (vezi toată discuția)