avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in care exista un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in care exista un minor

se poate divorta cu acordul ambilor soti si in situatia in care exista un minor?
Cel mai recent răspuns: Eliza_T , utilizator 10:59, 30 Aprilie 2010
nu
Nu,eventual culpa comuna!!!
Subiect:Re:Divort cu copil minor
In cazul in care exista un copil minor, divortul se poate face pe calea dreptului copil, in care puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa comuna si sa aratati ca v-ati inteles cu privire la toate capetele de cerere, adica cu incredintarea minorului, cu plata pensiei de intretinere, culpa comuna si numele pe care-l poarta mama copilului dupa desfacerea casatoriei. In acest caz, cand ambele parti sunt de acord, se poate audia un martor comun, care poate fi un membru al familiei, mama, tata, sora, frate, etc.
Pe procedura speciala, adica fara martori si cu termen de 2 luni, nu se poate.
Bafta
Cererea de divort se va intemeia pe culpa comuna si nu pe acordul partilor.
Insa daca partile sunt de acord, la termenul fixat pentru judecata se vor prezenta si vor sustine ca sunt de caord cu desfacerea casatoriei, vor preciza instantei cum s-au inteles cu privire la incredintarea copilului spre crestere si educare unui parinte, care este cuantumul pensiei care se va acorda si cum s-au inteles partile cu privire la numele lor dupa casatorie.
Si daca aveti si un martor.....se poate termina si la primul termen, depinde de instanta....
va multumesc tuturor pentru sfaturile pe care cu generozitate mi le-ati oferit! fetita mea este in aceasta cumpana si.. mie ca mama imi este foarte greu,dar trebuia sa lamuresc unele aspecte.inca o data mii de multumiri!

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna snowwhite snowwhite as avea nevoie de ajutor... as vrea sa depun actele pentru divort, dar am nelamuri in ceea ce priveste formularea cererii de divort.este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu un copil minor vipersoftpm vipersoftpm Buna ziua, Sunt casatorit de aproape 2 ani si impreuna cu sotia am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa divortam. Avem un copil cu varsta de 1 an si 4 ... (vezi toată discuția)
Intrebare Anaderol74 Anaderol74 Sotul meu a plecat de acasa, aceasta casa nu este a noastra si a socrilor nostrii, dar noi avem buletinul pe aceasta adresa, problema este ca sotul meu are o ... (vezi toată discuția)