avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu fara plata 1 an de zile
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu fara plata 1 an de zile

Buna ziua,
am o angajata care vine din concediul de crestere copil dupa 2 ani si vrea concediu fara plata 12 luni … se mai poate sau in ce caz se poate ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:33, 16 Aprilie 2014
1. Codul muncii spune:

Art. 54
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

2. Salariata poate face cerere de concediu fara plata pentru interese personale iar angajatorul ii poate aproba sau nu.

3. In Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii si/sau in Regulamentul intern (R.I.) al unitatii trebuie sa aveti prevazute conditiile de acordare a concediilor fara plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata maria_antoneta maria_antoneta dupa noul cod al muncii se mai poate lua cocediu fara plata un an de zile? (vezi toată discuția)
Concediu neplatit radovan82 radovan82 lucrez intr-o institutie bancara si as dori sa-mi iau 2 luni concediu neplatit, m-ar interesa daca exista un articol prin care sa oblige angajatorul sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata nicolnicol nicolnicol doresc sa stiu cate zile de concediu fara plata are dreptul un salariat al unei intreprinderi cu 150 de salariati. Societatea nu are CCM . MULTUMESC! (vezi toată discuția)