avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Autoturism retinut in vama pentru trafic de tigari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Autoturism retinut in vama pentru trafic de tigari

Am imprumutat un autoturism cu procura si la vama aveam vreo 28 de pachete de tigari fapt pentru care m-a amendat cu 5000 lei si retinerea autoturismului. Va rog sa ma ajutati cu o idee pentru a putea plati in mai multe rate amenda dar sa mi se inapoieze autoturismul pentru a-l inapoia proprietarului. Retinerea autoturismului este legala daca nu-mi apartinea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rozosina , utilizator 01:39, 1 Iulie 2017
Avand in vedere ca fapta a fost constatata ca savarsita prin intermediul bunului mobil,autoritatea competenta in cercetare si solutionare va dispune masura restrictionarii provizorii de la circulatia pe drumurile publice pentru perioada cercetarilor
Ati fost sanctionat in temeiul dispozitiilor art 653, alin.1, lit. a din HG707/2006 - Regulamentul de aplicare al Codului Vamal?
ART. 653^1
"Dacă la săvârşirea contravenţiilor prevăzute la art. 651 - 653 sunt folosite mijloace de transport modificate în scopul disimulării mărfurilor sau bunurilor, autoritatea vamală dispune, pe lângă celelalte sancţiuni contravenţionale prevăzute, şi confiscarea mijloacelor de transport astfel modificate."
Cel mai indicat ar fi sa gasiti o modalitate sa achitati amenda sau introduceti o plangere impotriva procesului verbal prin care ati fost sanctionat - la instanta competenta.
Daca masina NU are loc special amenajat pt a ASCUNDE tigarile, nu au dreptul de a o retine la vama.Cum spunea si colegul de forum mai sus:" Dacă la săvârşirea contravenţiilor prevăzute la art. 651 - 653 sunt folosite mijloace de transport modificate în scopul disimulării mărfurilor sau bunurilor, autoritatea vamală dispune, pe lângă celelalte sancţiuni contravenţionale prevăzute, şi confiscarea mijloacelor de transport astfel modificate." Pot doar sa iti confiste tigarile si sa iti dea o amenda. Sfatul meu e sa faci o contestatie la procesul verbal, asta daca nu ai avut masina modificata! Iar daca ai avut-o modificata nu ai alta solutie decat sa platesti amenda INTREAGA si sa poti scoate masina. Vorbesc din proprie experienta pt ca stau foarte aproape de frontiera cu Ucraina.:D

Daca contesta prcesul verbal, in cat timp ii inapoiaza masina? Cam cat dureaza formalitatile de genul acesta?
Multumesc mult anticipat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire autovehicul confiscat Cristina_1 Cristina_1 Buna ziua! As dori sa ma informati, care este procedura de recuperare a unui autovehicul confiscat de catre Biroul Vamal in baza art. 653 alin.1 din ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala -calitate procesuala Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Dragi colegi, va rog sa ma sprijiniti cu opinia dv. Am doua cazuri de sanctiuni contraventionale si confiscare de marfuri din motive datorate lipsei ... (vezi toată discuția)
Temei legal pentru confiscare autoturism dandanaua dandanaua Imediat dupa ce s-a efectuat controlul vamal, la bariera de la iesirea din spatiul vamal, l-au controlat mascatii, i-au desfacut capitonajul masinii, i-au ... (vezi toată discuția)