avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot sa fac cu un minor scapat de sub control?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot sa fac cu un minor scapat de sub control?

Buna ziua! sunt mama singura,mi-am crescut fata in conditii absolut normale,m-am asigurat sa nu ii lipseasca hrana ,un acoperis deasupra capulu . nu am abandonat copilul niciodata nici macar cand tatal sau a fugit de responsabilitate. are 14 ani ,fuge tot timpul de acasa,se drogheaza,fura din magazine,din casa,eu nu mai pot merge la serviciu din aceasta cauza,efectiv sunt bodyguard.nimeni nu ma poate ajuta sa pot gasii o solutie privind situatia ei. am fost la protectia copilului dupa ajutor si mi-au explicat sa merg la psiholog. de 2 ani asta fac : psihologi.psihiatrie. problema cea mai mare este ca nu vrea sa mearga la scoala , are 14 ani si are doar 5 clase, nu vrea sa stea acasa, vrea sa mearga prin parcuri cu anturajul ei de prieteni dubiosi , loc in care consuma substante interzise. legea din romania chiar nu poate face nimic pt mine pt ca pe unde am fost si am discutat aceasta problema toti au ridicat din umeri chiar si la protectia copilului indicand sa merg la psiholog{lucru facut deja pana la indicatiile lor}.nu mai pot ,am ajuns sa imi fie frica de propiul copil, nu mai zic de integritatea mea sociala ,de starea mea de sanatate , de nevoile mele personale ,aceste lucruri nu mai conteaza.chiar nu ma poate ajuta nici-o autoritate din romania cu acest copil care nu mai are nici un remediu. va multumesc pentru atentie si astept un raspuns,un sfat un orice altceva in afara de chiar nu stiu.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Nu am vrut sa spun ca daca ii arati usa il si dai afara!
In opinia mea, daca il "scuturi" bine, dupa o cearta pe indelete il poti pune pe ganduri ca nu este el cel de la "butoane".
Este adevarat ca exista si riscuri, sa spuna ca pleaca in lumea larga.

Dar unde va mai gasi in lumea larga pe cineva care sa ii faca de mincare, sa il spele, sa ii faca curat, etc. fara sa ofere nimic in schimb? Mai ales ca este minor.

Metoda cea mai indicata ar fi asa cum au mai spus si alti utilizatori, scoaterea din mediul actual si mutarea. Mama sa isi gaseasca de lucru in alta localitate cat mai departe de cea actuala, sa isi vanda locuinta daca are si sa isi cumpere alta in noua locatie, daca mama pleaca se va duce dupa ea.

Schimbarea anturajului va schimba si copilul, la varsta asta nu stie sa deosebeasca binele de rau, daca a ajuns si la droguri situatia este destul de nasoala, daca nu ia masuri de urgenta de relocare copilul isi va pierde total simtul realitatii, va ajunge din consumator dealer si pana dincolo de gardul inchisorii nu mai este decat un pas iar daca va face acel pas nu va mai exista drum de intoarcere.

Sfatul meu, plecati cu copilul cat mai departe, eventual in alta tara! Numai daca ii veti rupe legaturile cu mediul actual veti avea succes sa o readuceti pe drumul normal. Trebuie sa luati o decizie, cu cit mai repede, cu atit mai bine pentru amindoua.
doamna respectiva are nevoie de raspunsuri la obiect,in niciun caz de rugaciunile unor necunoscuti de pe forum.banuiesc ca de rugat,s-a rugat si dumneaei destul....
Hristos a inviat!
Am avut un caz in familie asemanator, singura diferenta a fost ca fetita a facut o alta fetita la 18 ani.
Pe acesta fata a cresut-o mama ei singura i-a oferit de toate, mai putin iubire. Mama fetei a ramas si ea insarcinata la 19 ani si ea era o fire rebela orice au incercat parintii ei nu au reusit sa o tina in frau, batai amenintari nimic nu a ajutat atunci, a facut fetita si a revenit in casa parintiilor.
Fetita atunci cand era mica prefera sa mearga la cine ii spunea sa stea la ei, practic copilul fugea de mama, la varsta de 6-7 ani a murit bunica ei care o iubea neconditionat, nu stiu daca atunci s-a declansat rasvratirea fetei dar la 10 ani a jurat ca o sa fuga de acasa, a fugit pana la urma la 16 ani, in tot acest timp am rugat-o pe mama ei sa-i spuna ce a patit ea, sa-i povesteasca relatia ei cu tatal natural, nu a vrut vorbele ei erau de genul: "Daca eu am facut asa ceva ea de ce sa faca ca mine?" Culmea fetita a facut exact ca mama ei in viata inclusiv a nascut o fetita, singura diferenta a fost ca fata ei s-a casatorit la 18 ani dupa ce a facut copilul, in toata aceasta perioada mama ei a incercat totul pshiholog, profesori, transformarea in gardianul ei personal, nu a folosit la nimic, fata tot a fugit de acasa, intradevar ce nu a incercat a fost schimbarea domicilului.
Nu stiu daca va ajuta acest exemplu dar sper din tot sufletul sa va fie de ajutor. Mergeti si dumneavoastra la un psiholog, poate chiar un preot, gasiti pe cineva sa va ajute aveti nevoie de ajutor si dvs, statul nu poate sa va ajute mult v-a ajutat statul atat cat a putut, mai ales ganditi-va si la copil a inceput cu drogurile trebuie sa o salvati de ea de ea insasi, fiti alaturi de ea, indiferent de ce face ea practic nu mai stie ce este bine si ce este rau pentru ea, acum este rau tot ceea ce ii spune-ti dvs si faceti. Asa a fost si in acest caz.
Va urez sa aveti parte de multa rabdare si putere.
disgraziata a scris:

doamna respectiva are nevoie de raspunsuri la obiect,in niciun caz de rugaciunile unor necunoscuti de pe forum.banuiesc ca de rugat,s-a rugat si dumneaei destul....


Cred ca doamna nu are nevoie de niciun raspuns, cel putin asa inteleg eu din faptul ca n-a mai intrat pe subiect de 6 zile, asa ca il inchid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiica mea abuzata psihic de tatal vitreg floralin floralin buna dimineata.am si eu o problema legata de fica mea din prima casatorie care are 15 ani si de vreo2 ani nu se mai intelege cu actualul tata vitreg cea ce a ... (vezi toată discuția)
Minor care refuză să meargă la școală și are probleme de comportament după ce a aflat că este adoptat: cum am putea rezolva situația? am ajuns la capătul răbdării și al înțelegerii adra62 adra62 Buna ziua. Ne confruntam cu urmatoarea problema: avem un copil pe care l-am adoptat in anul 2000 (a fost adus acasa direct din maternitate). Noi am dorit sa ... (vezi toată discuția)
Copilul meu a ajuns un golan Elisa_T Elisa_T Sunt o mama disperata, pusa intr-o situatie pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. Am un baiat de 15 ani, pe care tatal lui nu a vrut sa-l recunoasca. L-am ... (vezi toată discuția)