avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Raspuns corect dat de AJPIS?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Raspuns corect dat de AJPIS?

In urma cu 2 ani s-a nascut un copil. Pe 25 Mai copilul face 2 ani. Mama fiind salariata,tatal somer indemnizat. Tatal a intrat in ccc,iar in toata aceasta perioada mama nu a stat o luna cu copilul cum prevedea legea.
Tatal stiind ca trebuia sa intre in somaj o luna pe an,nu a facut acest lucru,si din surse a aflat ca i se taie indemnizatia pe o luna. Tatal a mers la AJPIS s-a interesat si functionara i-a zis asa:
- Tatal va primi indemnizatia crestere copil pana la data de 25 aprilie,iar cu data de 26 aprilie va avea indemnizatia suspendata,iar in somaj (reluarea somajului) se va face cu data de 26 Mai.
E corect asa? Eu stiam ca din moment ce mama nu a stat acasa cu copilul pentru o luna,tatal va trebui sa reia somajul mai devreme cu o luna,adica cu data de 26 aprilie,insa functionara AJPIS spune ca somajul poate sa ia dupa ce copilul face 2 ani,adica cu 26 Mai,iar intre 26aprilie-26 Mai tatal va avea doar suspendare indemnizatie crestere copil.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:38, 30 Aprilie 2014
1. Stimulentul de insertie se acorda tatalui numai daca are venituri din salarii.

2. Indemnizatia de somaj nu este un venit salarial deci tatal nu poate beneficia de stimulentul de insertie in timp ce este in somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie 2013 DanaPatrascu DanaPatrascu Buna seara, As dori sa ma ajutati sa lamuresc niste neintelegeri in conditiile in care nimeni nu m-a ajutat,am inteles ca mai nou si tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil tatal GabrielStefan84 GabrielStefan84 Buna ziua Sotia nascut in februarie 2014, urmand ca la sfarsitul lunii aprilie (mai exact 27 aprilie sa incheie concediul de maternitate). Incepand cu 28 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua, Eu am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani din somaj, dupa 1 an si 3 luni mi-am gasit serviciu, am semnat contract si cand am ... (vezi toată discuția)