avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sediu vs punct de lucru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sediu vs punct de lucru

buna seara,
sunteti amabili va rog am o societate cu sediul in prahova si pct de lucru in ilfov unde depun declaratiile, deoarece la sediu nu se desfasoara activitate, toata cifra de afaceri este obtinuta la pct; deaemeni autoturismul pe care l-a achizitionat in urma cu 2 luni vor sa-l vanda/doneze ce recomandati?
Cel mai recent răspuns: Eurocontab Consult SRL , Contabil 17:24, 4 Mai 2009
dosarul fiscal ar trebui sa fie la AFP unde este sediul social, acolo trebuie sa depuneti declaratiile si tot acolo trebuie sa declarati si punctul de lucru
puteti dona autoturismul uni ONG de exemplu, unei scoli, unei biserici, etc. altfel il vindeti
parca impozitul pe salarii se declara la administratia fiscala de care apartinea punctul de lucru...
Lege nr. 273 din 29/06/2006 – privind finantele publice locale

(7) Plătitorii de impozite şi taxe care au organizate puncte de lucru stabile cu minimum 5 angajaţi pentru respectivul punct de lucru sunt obligaţi să solicite înregistrarea fiscală a acestora, ca plătitor de impozit pe venituri din salarii, la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află punctul de lucru. Solicitarea se face în termen de 15 zile de la data înfiinţării, pentru punctele de lucru nou-înfiinţate. Organul fiscal are obligaţia ca în termen de 5 zile de la înregistrarea fiscală să comunice în scris primarului acest lucru. Plătitorii de impozite şi taxe prevăzuţi în acest alineat au obligaţia să organizeze evidenţa contabilă corespunzătoare pentru determinarea impozitului pe venitul din salarii calculat, reţinut şi vărsat
Asa cum a raspuns deja predecesorul meu impozitul pe salarii se declara la punctul de lucru daca aveti mai mutl de 5 salariati angajati acolo, deci in Ilfov. Indiferent unde se desfasoara activitatea firmei, toate celelalte taxe si impozite (imp profit, imp micro, TVA, cas, cass etc) se declara la sediul social adica in Prahova in cazul dvs.

Referitor la autoturism recomand vanzarea daca este vorba de tranzactie intre doua societati comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru alina_fbs alina_fbs Multumesc tuturor pt. raspunsuri.=D> Mai am o nelamurire: Exista vreo sanctiune in cazul nedeclararii punctului de lucru la finante? (vezi toată discuția)
Sc cu 19 angajati martita martita In situatia in care o sc detine o entitate,cu personalitate juridica, la alta adresa decat sediul social al acesteia cu minimum 5 persoane care realizeaza ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru cu 6 angajati sonya33 sonya33 buna ziua, am societatea in Ploiesti, iar in Ilfov am deschis un punct de lucru cu 6 angajati; la ITM am intrebat daca ma voi duce la Ilfov cu statele si ... (vezi toată discuția)