Sunt mama a 2 copii minori, si in urma divortului s-a hotarat o custodie comuna cu domiciliul stabil la mine, si drept de vizita pentru tatal lor 2 weekenduri pe luna (primul si al 3 lea) precum si cate 2 saptamani in vacantele de vara si iarna, si sarbatorile de Paste si Craciun alternand in anii pari la el, iar in anii impari la mine. De la pronuntare Tatal a respectat doar partial acest program si anume, aprox 1 an i-a luat in weekenduri dar nu si in vacante sau de sarbatori, iar din Sept 2013 nu i-a mai luat deloc pana in martie2014, cand a solicitat un weekend si datorita faptului ca au insistat copii (fiindu-le dor de el) am fost de acord. Le-a promis ca ii va lua mai des, inclusiv de acest Paste ca "e Pastele lui"asa cum s-a expromat, insa azi le-a spus copiilor la telefon ca nu ii mai poate lua si poate peste alte 2 sapt. Asa i-a tot mintit pana acum, si desi i-am acordat telefonul sa vb cu ei de cate ori am putut, totusi m-a amenintat si imi vb foarte urat. As fi avut toate motivele sa intrerup legatura lui cu copii...insa copii il iubesc, e tatal lor, si m-am gandit ca desi ii raneste nerespectandu-si promisiunile, nu am eu dreptul sa le tai aceasta mica legatura cu el. Totusi, custodia comuna pentru el inseamna doar dreptul de a lua copii ori de cate ori vrea, fara ca eu sa am un cuvant de spus, si desi in afara de pensia alimentara platita (poprire pe sal) cu altceva nu a contribuit la cresterea si educatia copiilor. Nu le-a cumparat niciodata un creion, un pantalon...sau nimic altceva. In aceste conditii si vazand ca cei mici sufera cand primesc raspunsuri de genul "nu pot sa va mai iau...poate peste 2 sapt" iar cand suna imi spune ca ii va lua cand va avea chef...ma intreb...este oare corect, moral si legal ca el prin aceasta hotarare sa aiba doar dreptul de a lua copii cand doreste (in limita programului agreat) cauzandu-le daune emotionale in restul timpului cand nu isi exercita acest drept? Ma intreb oare nu exista o lege ceva prin care sa pot demonstra ca nu a respectat nici ce a cerut si deci...custodia comuna este de fapt unica pentru ca in afara de pensia alimentara pe care o vireaza datorita popririi puse pe salariu...cu altceva nu a contribuit la aceasta custodie comuna? Pot cumva sa ii ingradesc sau sa ii revoc acest drept? Nu mi se pare ok ca o data sau de 2 ori pe an cand vrea el sa intre cu picioarele in vietile noastre si sa ne dea peste cap buna dispozitie, si sanatatea psihica pe care cu greu incerc sa o pastrez pentru cei mici.
Va rog mult sa imi spuneti daca pot face ceva...ori sa il oblig sa isi respecte cele stabilite....ori sa renunte la aceasta legatura pe care evident nu si-o doreste, si din cauza careia copii sufera aproape weekend de weekend.
Multumesc mult!
Da, se pare ca in aceasta tara interesul copilului tine de o teorie prost invatata. Problema este ca Tatal lor si cu mine nu putem comunica. De cate ori raspund la tel sunt injurata, facuta in toate felurile. Nu se poate comunica civilizat cu el. Nu vrea sa imi spuna unde sta. Deci nu am cum sa ii trimit nimic prin posta...dar as putea sa ma interesez cu exactitate la locul de munca, insa iar, fiind cadru militar, poate sa isi schimbe unitatile militare la care activeaza ca pe ciorapi. De aceea spun ca singura cale de comunicare ramane SMS ul si telefonul, pana o sa il schimbe si pe ala. Cred ca o sa las lucrurile sa decurga, pentru ca asa cum procedeaza acum, este posibil curand nici sa nu il mai intereseze de existenta noastra, lucru ce pe mine personal m-ar bucura, si m-ar intrista gandindu-ma la suferinta copiilor. O acuzatie cum ca nu l-am lasat sa isi vada copii...este nefondata pentru ca asa cum prevede Hotararea, el are dreptul sa ii ia de la scoala/Gradi Vinerea...deci nici educatoarele, nici invatatoarea nu poate afirma ca a existat o singura data cand eu i-am refuzat acest drept....Dar pentru siguranta, o sa ii trimit cate un SMS inaintea fiecarui weekend in care ar avea dreptul sa ii ia, si un SMS inaintea vacantei de vara pentru cele 2 saptamani solicitate.
Altfel nu am cum sa il fac sa imi raspunda.
Tind sa cred ca dansul se razbuna pe d-voastra ignorand copii. De ce tineti neaparat sa isi ia copii daca el nu doreste? Utilizatorul ''mirebire '' v-a dat niste sfaturi de care s-ar putea tine cont ! Incercati sa petreceti clipe frumoase dumneavoastra alaturi de copii si sa uite ca el ii ignora!