avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Situatia e urmatoarea:
sotia pleaca in italia la munca,intre timp isi gaseste un alt iubit acolo. Se reintoarce in tara "cu promisiunea" de a se impaca cu sotul si de a pleca dupa el in franta.Cand sotia se intoarce acasa sotul pleca in franta asteptand-o si pe sotie dupa o saptamana sau doua,urmand ca copilul sa ramana la bunici.Dupa plecarea in franata sotia intenteaza divort si cere custodie exclusiva(invocand motive de genul alcool,certuri) apoi pleaca inapoi in italia si lasa copilul la bunica din partea ei cu o procura facuta la notar ca lasa copilul pe perioada cat e in italia la bunica. Dupa primirea citatiei de divort sotul se intoare in tara insa este pus in fata unui fapt ciudat,nu i se da copilul(desi mama nu e in tara) iar autoritatile din satul respectiv nu vor sa intervina. Mentionez ca termenul pt divort este pe 25 aprilie,deci legal nu s-a luat nicio hotarare cu privire la custodia copilului. Cum ar trebui sa se procedeze pentru a-si putea lua copilul?Considerati ca pozele cu sotia si actualul iubit pot fi folosite la divort? povestea e lunga,sper ca am fost cat de cat explicita. multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
angellyk, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:15, 18 Aprilie 2014
Copilul unde este si unde va judecati?
copilul este in Cotesti jud Vrancea(la bunica din partea mamei), ne judecam in Focsani.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
angellyk, utilizator
Chestia cu procura nu o sa tina mult.
Aveti dreptul de a deschide proces pe ordonanta presedintiala si sa obtineti ceva care sa va ajute intr-un fel sau altul.
E posibil sa dati in judecata si bunica minorului.
sunt constient ca am dreptul sa iau copilul insa am vrut sa il iau cu ajutorul autoritatilor,copilul fiind pe un domeniu privat in care eu nu imi permit sa intru in conditiile de fata,insa autoritatile(politia,primaria din Cotesti)mi-au intors spatele. Vreau sa stiu cum pot sa iau copilul in modul cel mai legal posibil.
Nu ati inteles.
Aveti probleme mult mai mari decat va imaginati.
Recititi ce am scris.

Alte discuții în legătură

Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu conjugal masterflo masterflo Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o mica lamurire in urmatoarea speta: O familie cu 3 copii, mama pleaca la munca in strainatate, tatal ramane cu copii ... (vezi toată discuția)
Copii retinuti de bunica si tata nicoletab3 nicoletab3 Buna seara! Fostul meu sot sa stabilit in alta tara din UE , dar a venit in tara si a introdus divortul . In momentul cand a venit , el a lasat o deltaratie ... (vezi toată discuția)