avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetare CIM

Buna ziua.
Am si eu o intrebare: un salariat, cu cim pe peioada de o luna, pana pe 18.04.2014, face un accident de munca. Contractul acestuia inceteaza la termenul respectiv sau se suspenda pe perioada cat are certificat medical cu accident de munca si inceteaza cand se termina medicalele?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Viovas , utilizator 12:47, 18 Aprilie 2014
C.i.m. inceteaza de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat c.i.m., chiar daca salariatul in cauza se afla in concediu medical.

Art.49 alin.5 C.mun : De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
si daca un salariat si-ar face cerere de incetare cim cu acordul partilor incepand cu data de 18.04.2014 si se intampla acelasi lucru cu o zi sau doua inainte de incetare, este valabil tot ce ati spus mai sus?
Dupa incetarea CIM, inemnizatia de concediu medical ii va fi platita de catre Casa de sanatate
Incetarea c.i.m. cu acordul partilor nu este o incetare de drept a c.i.m. si prin urmare, in acest caz, devin incidente prevederile art.49 alin.6 C.mun. : In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Va multumesc!
Si daca eu inregistrez incetarea unui cim un o zi inainte de incetare (cu art. 55 lit.b) ceea ce nu e gresit (din ce stiu eu) si se intampla accidentul, trebuie sa-i anulez incetarea in program? sunt pasibil de sanctiune?
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Viovas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare in perioada de proba IldikoB IldikoB Buna ziua, poate fi incetata un CIM conf. art 31 alin.3 daca este in concediu medical si are contract pe per. determinata? (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca pe perioada determinata oblige oblige Buna ziua, Supun atentiei dumneavoastra urmatoara situatie: o persoana angajata cu contract de munca pe perioada determinata sufera un accident de munca la ... (vezi toată discuția)
Cim mitrofan emilia mitrofan emilia BUNA CIM pe durata determinata se poate prelungi cu concediu medical? La un salariat angajat pe perioada determinata pana la 01.12.2016 care are concediu ... (vezi toată discuția)