avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

BUNA
CIM pe durata determinata se poate prelungi cu concediu medical? La un salariat angajat pe perioada determinata pana la 01.12.2016 care are concediu medical in urma unei operatii dificile pana la sfarsitul lui decembrie si poate si pe ianuarie.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:12, 15 Noiembrie 2016
Durata unui c.i.m. incheiat pe perioada determinata nu se poate prelungi prin concediu medical.

art.49 C.mun.
....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
.....

art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical botezatuion botezatuion Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal AntoanelaCst AntoanelaCst Buna ziua! Doresc sa ma sfatuiti intr-o problema,daca aveti amabilitate: La momentul actual sunt angajata la o S.C cu CIM pe perioada determinata,respectiv ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. Am un angajat cu Contract de munca temporara, a carui durata expira la 30.06.2013. Din data de 27.04.2013 acesta se afla in concediu medical ... (vezi toată discuția)