avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto recuperata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto recuperata

Buna ziua! Am achizitionat in anul 2008 o masina cu motor de 2497 cmc de la un baiat care a adus-o din Germania. Mentionez ca masina era gata inmatriculata, eu achitand pretul masinii + pretul taxei. Dorind sa o vand, am scos certificat de la ANAF privind restituitrea in 2013 ianuarie si mi s-a spus ca este platita si nu este recuperata. Dupa ce am tinut-o la vanzare atata timp si in sfarsit am gasit un cumparator, fiind increzator ca proprietarul anterior nu si-a mai recuperat taxa( mai ales ca am si platit-o in pretul de achizitie) am aflat luna aceasta in urma unei noi cereri de la ANAF, ca taxa auto a fost recuperata in ianuarie 2014, respectiv suma de 11.600 lei, el deschizand dosar in octombrie 2012 pentru recuperare. Ce pot face eu acum? Pot demonstra cumva ca am fost inselat? Pentru ca de vandut, este clar ca nu o mai pot vinde, masina avand timbru de mediu de aproximativ 3000 euro. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: denis10 , utilizator 17:36, 20 Aprilie 2014
doar daca aveti acte cu el in sensul ca ati achitat taxa aveti sanse, dar trebuie facut proces pentru asta. poate incercati sa faceti niste demersuri printr-un avocat si rezolvati
Va multumesc de raspuns, din pacate contractul de vanzare cumparare este unul standard, fara nici o referire la taxa cum ca a fost inclusa in pretul achitat...
nu mai ai ce sa ii faci!omul si-a bagat actele inainte sa o vanda...tu ti-ai trecut-o pe nume si acum urmatorul trebuie sa plateasca!Pana la urma cel ce o cumpara are de suferit din punct de vedere al legii..din punct de vedere al banilor si dvs aveti de suferit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina cu taxa auto recuperata de doua zile bogdano18 bogdano18 Buna ziua, Doresc sa vand o masina. Am castigat procesul de recuperare al taxei auto in urma cu 2 zile (dar inca nu am primit banii), deci intentionez sa o ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)