avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere pentru lovire si distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere pentru lovire si distrugere

In ce masura ma pot indrepta catre organele de politie cu o plangere daca?
- Faptuitorul sau mai bine zis faptuitoarea a intrat cu voia mea in incinta locuintei mele.
- faptuitoarea
Cel mai recent răspuns: Digicron , utilizator 11:59, 21 Aprilie 2014
Nu inseamna ca daca i-ati permis accesul in locuinta, i-ati permis sa va loveasca si sa va distruga bunuri din casa. Depuneti plangere.
Analizati circumstantele in care s-a produs succesiunea de evenimente si daca apreciati ca nu exista elemente care sa dovedeasca provocarea,formulati plangere la politie
Ideea e ca le-am permis accesul in casa pentru ca nu stiam ca sunt beti si pusi pe scandal.Daca stiam ce urmeaza nu deschideam usa.
Persoana in cauza e o cunostiintya mai veche..gen vecini mai apropiati si niciodata nu a sarit la mine la bataie oricat de beata ar fi fost dar de data asta nu am de gand sa inchid ochii avand in vedere ca fraudulos m-a facut la buzunare.
Am trecut cu vedererea tentativa de furt,injuriile si amenintarile anterioare cat si o alta incercare de a sari la bataie.
De provocat nu a fost timp de provocare pentru ca in momentul in care eu stau in pat la tv si individa sare la mine la bataie nu consider statul in pat fara schimbul a 2 vorbe, o provocare.
De la usa am avertizat-o atunci cand am auzito ca ma face si ma drege, sa lase mai usor treaba cu bataile si amenintarile cu moartea cat e la mine in casa.Nu inteleg de ce face asa ceva din moment ce i-am dat si ultima coaja de paine pe care am avuto sa nu moara de foame si uite rasplata..daca nu ii lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.
Cat despre plangere ma gandesc foarte serios marti sa o depun.
Ma gandesc la distrugere,amenintare,lovire, si ca sa atarne mai greu tentativa de omor, pentru ca dupa cate am facut pentru ea nu consider ca merit asa ceva.
Despre tentativa de omor nu stiu, dar politistii ce au venit in casa au fost martori la amenintarile ei si la tentativele de a sari la bataie in continuare la mine.
Aveti posibilitatea sa formulati plangere panala pentru savarsirea infractiunilor prev. de art 193 al.1 c.pen.- lovirea sau alte violente ( daca nu aveti certificat medico-legal) sau pe al.2 al aceleiasi infractiuni (daca aveti certificat medico-legal cu zile ingrijiri medicale de pana la 90 de zile), pentru savarsirea infractiunilor prev. de art.253 al.1 c.pen.( distrugerea) si art.206 c.pen.- amenintarea.
Plangerea se formuleaza in termen de 3 luni de la data comiterii faptei si se probeaza cu martori si inscrisuri ( cand exista).

exista un singur martor la toata povestea asta si mai exact barbatu la muierea asta care cu siguranta no sa se bage pentru mine ca sta cu ea si nu cu mine..cei 2 politisti care au venit la fata locului au sesizat ca individa vroia chiar si cu ei de fata sa sara la gatu meu da ei nu stiu ce implicare pot avea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt amenintat eu si prietenii mei radusorin radusorin Buna seara.Eu si cativa prieteni,mai exact 5 in total suntem amenintati de niste Romi.In ultimul timp amenintarile sunt tot mai fregvente ba chiar pe unii ... (vezi toată discuția)
Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)
Lovire corporala razvan arges razvan arges buna ziua,ma numesc razvan si acum 2 saptamani am lovit pe cineva cu un pumn si a scos certificat medico-legal pe 5 zile.am vrut sa ajunjem la o intelegere si ... (vezi toată discuția)