avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

dacă vănd o mașină adusă in țară în 2005 pentru care nu s-a plătit taxă va trebui să plătesc acum?
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 00:09, 21 Aprilie 2014
Cred ca NU, insa cel ce cumpara de la dumneavoastra va trebui sa plateasca taxa de TIMBRU de MEDIU, care inlocuieste TAXA AUTO (de POLUARE) pentru prima inmatriculare.
MARE ATENTIE : TAXA AUTO 2012 SE APLICÃ ªI VEHICULELOR ÎNMATRICULATE ÎNAINTE de 01.01.2007 !
(Un articol din Legea 9 / 2012 îi obligă pe cei care cumpără o maşină înscrisă în România după 01.01.2007 fără plata taxei de mediu să achite taxa auto 2012.)

TIMBRUL DE MEDIU 2014 :
Timbrul de mediu este înlocuitorul taxei auto 2012 şi îşi propune să elimine criteriile discriminatorii ale formulelor anterioare. Acesta se aplică atât vehiculelor înmatriculate în România, cât şi vehiculelor importate din alte state care vor fi înmatriculate în România. Timbrul de mediu se plăteşte o singură dată şi doar pentru vehiculele care nu sunt scutite de la plata acestuia. Mai precis, vehiculele pentru care s-a plătit taxa de poluare/taxa auto/taxa de primă înmatriculare/taxa de mediu, cu condiţia ca aceasta să nu fi fost recuperată. Pentru a fi sigur că un autovehicul nu are taxa de poluare recuperată şi pentru a finaliza procedura de transcriere a acestuia, vânzătorul trebuie să-i furnizeze clientului un certificat de la administraţia financiară de care aparţine acesta.

Pentru a putea plăti timbrul de mediu 2013, un cetăţean trebuie să obţină de la ANAF o decizie de plată a timbrului de mediu, care poate fi obţinută doar cu cartea de indentitate şi actele complete ale vehiculului. În cazul în care vehiculul nu are o carte de identitate, posesorul său trebuie să obţină una de la RAR.

Calculator taxa auto 2014 => [ link extern ]
(Pentru calcul taxă timbru mediu se intra la adresa de mai sus !)
Calculatorul de taxa auto 2014 este conform Ordonantei de Urgenta 9 / 2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.
Noua taxa auto, denumita in continuare TIMBRU de MEDIU, a intrat in vigoare la data de 15 martie 2013, odata cu publicarea in Monitorul Oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto iesean_radu iesean_radu Buna ziua Daca Anaf are de restituit taxa integrala si dobanzile aferente taxei auto, castigate prin proces, si dupa noua lege se va face in termen de 5 ... (vezi toată discuția)
Care costul inmatricularii unui autoturism? wily8 wily8 Va salut,stiu ca ar trebui sa intreb asta la finante sau la alte institutii dar nu prea am timp,vreau sa cumpar o masina de la un prieten si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Restituirea timbrului de mediu pentru autovehicule Cretu Florin Cretu Florin In data de: 10.10.2013 am platit suma de: 9119 lei reprezentind timbrul de mediu pt inmatricularea in RO a uni autovehicul second hand care avea euro4. In ... (vezi toată discuția)