avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Buna ziua
Daca Anaf are de restituit taxa integrala si dobanzile aferente taxei auto, castigate prin proces, si dupa noua lege se va face in termen de 5 ani.
Va rog sa imi spuneti da eu vreau sa inmatriculez o alta masina cei de la Anaf pot sa imi scada suma de la inmatricularea noului autovehicol din suma datorata de ei?
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 12:15, 21 Aprilie 2014
NU ! Sunt probleme separate.
Dar puteti incerca depunand o cerere in acest sens prin registratura si vedeti ce raspuns primiti.
Pentru cealalata masina va trebui sa achitati oricum, cel putin TAXA de TIMBRU de MEDIU.
Aceasta inlocuieste TAXA AUTO (de POLUARE) pentru prima inmatriculare.
MARE ATENTIE : TAXA AUTO 2012 SE APLICÃ ªI VEHICULELOR ÎNMATRICULATE ÎNAINTE de 01.01.2007 !
(Un articol din Legea 9 / 2012 îi obligă pe cei care cumpără o maşină înscrisă în România după 01.01.2007 fără plata taxei de mediu să achite taxa auto 2012.)

TIMBRUL DE MEDIU 2014 :
Timbrul de mediu este înlocuitorul taxei auto 2012 şi îşi propune să elimine criteriile discriminatorii ale formulelor anterioare. Acesta se aplică atât vehiculelor înmatriculate în România, cât şi vehiculelor importate din alte state care vor fi înmatriculate în România. Timbrul de mediu se plăteşte o singură dată şi doar pentru vehiculele care nu sunt scutite de la plata acestuia. Mai precis, vehiculele pentru care s-a plătit taxa de poluare/taxa auto/taxa de primă înmatriculare/taxa de mediu, cu condiţia ca aceasta să nu fi fost recuperată. Pentru a fi sigur că un autovehicul nu are taxa de poluare recuperată şi pentru a finaliza procedura de transcriere a acestuia, vânzătorul trebuie să-i furnizeze clientului un certificat de la administraţia financiară de care aparţine acesta.

Pentru a putea plăti timbrul de mediu 2013, un cetăţean trebuie să obţină de la ANAF o decizie de plată a timbrului de mediu, care poate fi obţinută doar cu cartea de indentitate şi actele complete ale vehiculului. În cazul în care vehiculul nu are o carte de identitate, posesorul său trebuie să obţină una de la RAR.


Calculator taxa auto 2014 => www.auto.ro/calculator-taxa-auto‎
(Pentru calcul taxă timbru mediu se intra la adresa de mai sus !)
Calculatorul de taxa auto 2014 este conform Ordonantei de Urgenta 9 / 2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.
Noua taxa auto, denumita in continuare TIMBRU de MEDIU, a intrat in vigoare la data de 15 martie 2013, odata cu publicarea in Monitorul Oficial.
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2014
Mihail_POPA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI dacă vănd o mașină adusă in țară în 2005 pentru care nu s-a plătit taxă va trebui să plătesc acum? (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez taxa de poluare? dacidaci dacidaci Buna seara Am achizitionat in 26.07.2008 un Iveco din Germania si in data de 24.09.2008 am achitat taxa de poluare in valoare de 5.294,00 ron la Adm. sct. 4. ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de restituirea taxei auto de prima inmatriculare oumata oumata Buna ziua, Apelez la dumneavoastra pentru o parere/mai multe pareri legata/e de urmatoare situatie. In 2012 am achizitionat o masina din strainatate, am ... (vezi toată discuția)