avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare depuneri CEC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare depuneri CEC

Cum se pot recupera depunerile sumelor de bani pe "Librete de economii cu dobanda si castiguri" la C.E.C. inainte de 1989 ?!?
De ce C.E.C.-ul nu a operat actualizarile sumelor si instiintarea catre posesorii de astfel de Librete de Economii ?!?
Exista cumva o procedura anume ce trebuie urmata pentru rezolvarea unor astfel de situatii ?!?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:48, 19 Februarie 2018
Ce sa mai recuperati ? CEC nu indexeaza sumele depuse, cat ati depus, denominati, atat luati. Se va calcula dobanda si se vor scadea comisioanele, incat cred ca nu mai aveti nimic, nici un banut.
Nu cred ca ar fi mare lucru de recuperat, pentru ca daca ati avut la CEC 10.000 lei, acuma ar trebui sa primiti un leu.
Din pacate, nu s-au inregistrat asociatii juridice care sa isi castige drepturile in instanta, in mod similar cu cei care au depus banii pentru achizitionarea de autoturisme.
Ma refer la CEC-uri cu castiguri in autoturisme, pentru care s-au depus 5.000 lei. Statul s-a folosit de acesti bani si ulterior dupa denominare, nu s-a recalculat valoarea similar ca pentru cetatenii care au depus bani pentru acizitionare Dacia.
Dupa parerea mea este vorba de o discriminare evidenta din partea statului.
Cunosc foarte multe persoane in situatii similare, mai ales ca majoritatea au avut incredere intr-un sistem BOLNAV care nu favorizeaza CLIENTII ci pe ceilalti, incorect si ILEGAL, ANTICONSTITUTIONAL.
!!! NO COMMENT !!!
:angry: Ce mai putem spune cand legislatia este facuta tocmai pentru a INSTIGA la NERESPECTAREA DREPTATII, a bunului simt si a corectitudinii ?!?
#-oROMANIA STAT DE DREPT ?!?X-( Oare ?!? :hm: Nu prea cred ... :belay:
X-(Chiar nu se sesizeaza organele statului care ar trebui sa-si faca treaba corect, aparand interesele cetatenilor ?!?#-o
Parlamentarii ce fac ?!? Se fofileaza in loc sa emita legi care sa indrepte toate nedreptatile din tara asta si sa nu se mai permita magarii de tot felul, prosteli pe fata a celor ce muncesc cu adevarat in tara asta si, se pare ca o fac in folosul unor neispraviti care nu merita sa mai apuce ziua de maine ... :hammer: :fight: Unde esti tu TEPES, doamne ?!? #-o
:OVoi ce parere aveti ?!?
Cum putem rezolva astfel de situatii ?!? :stunned:
Dar sa facem a nu le mai permite niciodata ?!? :slap:
:-/Cum ?!? #-o
:help: #-o X-(
Ce banca in lumea asta va indexeaza banii cu rata inflatiei ? Banii au fost mereu la dispozitia dvs, de ce nu i-ati retras, convertit in alta moneda ?
Aveti in link un raspuns al unui reprezentant cec
[ link extern ]





Interventie moderator
Tot din regulament :
2.8. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la emoticoane. Te rugam insa sa nu exagerezi


Alte discuții în legătură

Cum pot recupera banii din carnetele cec de 5000 lei cu dobândă și câștiguri în autoturisme? Marina44 Marina44 Am doua carnete CEC de 5000 lei cu dobanda si castiguri in autoturisme din 1987 si doua carnete de 2000 lei si 1000 lei din \'93. Cum pot recupera banii? Am ... (vezi toată discuția)
Cec libret de economii kitto kitto Am o intrebare , am varsta de 19 ani ,iar cand m-am nascut tatal meu mi-a facut un cec unde mi-a depus suma de 5000 de lei ,suma destul de importanta atunci ... (vezi toată discuția)
Valabilitate instrumente economisire cec liviul68 liviul68 Sunt posesorul unor librete CEC \"cu dobanda pe termen\" si \"cu dobanda si castiguri in autoturisme\" emise in anul 1985. Doresc sa stiu daca in prezent mai ... (vezi toată discuția)