avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Extindere-modificare program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Extindere-modificare program de vizita minor

Buna ziua,
In urma unei actiuni in instanta am obtinut un program de vizitare al copilului minor de 6 ani de genul : "2 week-enduri pe luna de sambata ora 10 si pana duminica ora 17,sarbatorile de pasti si craciun alternativ un an cu tatal si un an cu mama, 2 sapatamani in luna august in vacanta de vara si 1 saptamana in vacanta de iarna".
Problema este ca mama nu vrea sa respecte acest program de vizita si astfel pe motiv ca a fost racita nu am putut vedea copilul in vacanta de iarna, fara a compensa in vreun fel,in luna martie nu am vazut copilul decat 1 weekend acuzand faptul ca este 8 martie sau ziua ei de nastere, iar acum de pasti nu a vrut sa-mi dea copilul chiar daca nu am vazut-o in nici un weekend.Mentionez ca atat pastele cat si craciunul trecut l-a petrecut cu mama.

Am fost cu dnii de la politia la dumneaei la usa si atunci a invocat faptul ca nu este specificat clar in ce an incepe modul alternativ,precum nici care sunt acele 2 weekend-uri din luna si ca daca nu am luat-o pana acum asta nu inseamna ca trebuie sa o iau acum.
Dnii de la politie mi-au spus ca nu pot face nimic si ca trebuie sa fac plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, dar tot ei mi-au spus ca nu prea am sansa pentru ca in acea hotarare nu sunt specificate clar termenele.

Eu doresc ca pe langa specificarea clara a programului de vizita sa obtin si o extindere a acestuia de genul " week-endurile 1 si 3 din luna de vineri de la ora 17 pana Duminica ora 20, iar din cauza ca mama efectiv se foloseste de orice mijloc pentru a-mi interzice sau ingreuna accesul la copil vreau ca si in afara acestui program sa pot vedea 2-3 ore zilnic copilul, intre orele 17-20.

Intrebarea este daca trebuie sa fac cerere pentru o actiune noua prin care sa cer toate acestea sau le pot cere si prin ordonanta presedintiala ca o lamurire si suplimentare a vechei hotarari?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:45, 22 Aprilie 2014
Actiune noua in care sa cereti program dupa- amiaza. Poate doar pt doua sau 3 zile ar fi rezonabil.
Depuneti si cerere pentru lamurire dispozitiv.
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Deci nu se poate prin ordonanta, speram sa existe o metoda mai rapida,prin actiune clasica am toate sansele ca primul termen sa fie peste 1 an, o sa creasca copilul pana se finalizeaza.
Lamurirea de dispozitiv se judeca imediat, iar pt program de dupa amiaza nu vad unde e urgenta ca sa va judecati pe ordonanta.. il veti vedea oricum cf celuilalt program.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului ancasandu06 ancasandu06 judecatoria sect 1 bucuresti in numele legii dispune: INCREDINTAREA MINORULUI.......NASCUT LA DATA DE.....SPRE CRESTERE SI EDUCARE RECLAMANTEI; OBLIGA PARATUL ... (vezi toată discuția)
Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)