avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de Pasti refuzata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de Pasti refuzata

De aproximativ o luna m-am angajat full time la o firma,iar la firma la care lucram pana atunci mi-am redus orele la 2ore pe zi.Din motive personale am lipsit de la locul de munca cu program redus,dar mi-am acoperit turele iar cand nu puteam ajunge anuntam.Am depus de asemenea o declaratie cum ca primesc bonuri de masa de la angajatorul principal.In ziua cand s-a impartit prima,eu nu am primit pe motiv ca am depus declaratia cu tichete de masa.O colega care lucreaza cu mine la firma unde sunt angajata full time a depus aceeasi declaratie dar ea a primit prima,in forma unor tichete cadou.Dupa ce au fost informati de acest fapt cei de la contabilitate au intors situatia si au spus ca nu primesc tichete pentru ca am lipsit si am efectuat doar jumatate din orele necesare.va informez ca cei de la conducere au postat un afis care spune clar"cei care sunt angajati in prezent la firma(in afara de cei in concediu medical,concediu maternal sau au contractul suspendat)vor primi conform legii prima de pasti.de cand sunt angahata la aceasta firma(1 an) nu am avut niciodata probleme disciplinare sau atentionari din partea conducerii.eu simt ca mi s-a facut o nedreptate si ma simt discriminata,sunt singura din firma,care lucreaza activ si careia i s-a refuzat prima.am incercat sa rexolv civilizat problema,dar nu am primit nici un raspuns pana acum.cum as putea rezolva situatia? Pot depune plangere sau nu e legea de partea mea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 22 Aprilie 2014
Verificati ce este prevazut exact la nivel de angajator cu privire la acordarea acestei prime, mai ales conditiile de acordare ale primei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa iliada iliada spuneti-mi va rog,daca ai 2 job-uri,unul full-time si unul part-time se pot primi bonuri de masa de la ambele si in ce conditii.eu nu primesc de la niciunul.de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical micon micon Sunt angajat pe perioada nedeterminata la o firma, full time, si la alta firma am un contract part time, de 4 ore. Pot sa-mi iau concediu medical si sa-l ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua ... Alex2021 Alex2021 Buna ziua. Sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua locuri de munca, unul cu contract de 4 ore si celalalt cu contract de 8 ore. Cei de la medicina ... (vezi toată discuția)