avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare

in ianuarie 2013 pentru depasire de viteza mi s-a suspendat permisul pentru 3 luni,am scos certificat de grefa, in luna martie 2013 tot pentru depasire de viteza mi-a fost suspendat tot pentru depasire de viteza, am scos tot certificat de grefa. ambele procese le-am pierdut si sau incheiat in 2014. a venit hotarare jud,cu instiintare cu suspendare de 4 luni, la o luna a venit si cealalta hotarare judecatoreasca. intrebarea mea este pedepsele se cumuleaza ? pot da examen pentru redobandirea permisului ? se mai scade din pedeapsa? in anul 2012 noiembrie am mai beneficiat de un examen de redobandire suspendat pentru 90 de zile.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:07, 23 Aprilie 2014
Sunt doua contraventii separate, fiecare cu sanctiunea sa. Trebuie sa efectuati ambele perioade de suspendare a dreptului de a conduce, fara drept de reducere a perioadei de reducere.
puteti sa imi spuneti daca trebuie sa mai sustin examenul pentru redobandire ?
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.

Puteti sa trageti si singur concluzia cumulativ inseamna toate conditiile, daca nu indepliniti una din ele nu puteti beneficia de reducere la 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am baut mai pot da examen de redobandire? popavlm popavlm Am un prieten care a fost pins la volan sub influenta bauturilor alcoolice avand o concentratie de 0,33 la mie. Mai poate sa dea examen de redobandire si cat i ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 zile primex primex Am permisul suspendat pentru 90 zile. Contraventie consum alcool. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa dau examen si sa scurtez perioada de suspendare la 30 ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat Larissa02 Larissa02 Buna ziua ma aflu intr-o situatie destul de dificila. Am permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pt depasirea limitei de viteza si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)